ongeluk blinde atleet

Ongeluk met blinde atleet en zelfrijdende bus

0 Shares

De Paralympische Spelen zijn nog maar 4 dagen aan de gang, maar er is al opmerkelijk nieuws te melden buiten de medailles om. Een blinde atleet is afgelopen donderdag geraakt door een zelfrijdende bus in het Paralympisch dorp in Tokyo.

Ongeluk blinde atleet

De zelfrijdende bussen worden gebruikt om van A naar B te reizen binnen het dorp. Volgens de organisators en Toyota is er een ongeluk gebeurd met een van de zelfrijdende bussen en een blinde atleet, maar zij hebben niet bevestigd om wie het precies gaat.
Verwondingen atleet

Zowel de organisators als Toyota konden niet zeggen om wie het precies ging, maar volgens een aantal lokale media gaat het om de Japanse judoka Aramitsu Kitazono.

De 30-jarige judoka zou gevallen zijn tijdens het ongeluk en twee weken nodig hebben om te herstellen. De Japanse omroep NHK heeft laten weten dat hij wegens zijn ‘slechte lichamelijke conditie’ zaterdag niet mee zal kunnen doen. Dit is in samenspraak besproken met zijn coach en de dokter die hem behandeld heeft. Volgens Tokyo 2020 is er een volledig onderzoek bij de blinde atleet verricht en had hij geen uitwendige verwondingen.

Zelfrijdende bussen

Bekijk ook:
Olympisch gouden medaille na vier weken al beschadigd?

Na het ongeval zijn alle zelfrijdende bussen stop gezet. Het ongeval vond plaats bij een oversteekplaats voor voetgangers en er is een onderzoek opgestart door de politie. De organisators van Tokyo 2020 zeggen volledig mee te werken aan het onderzoek.

Hoe heeft het ongeluk kunnen gebeuren?

zelfrijdende bus ongeluk

De bussen rijden niet geheel zelfstandig. Er zijn altijd twee operators aanwezig om ervoor te zorgen dat alles gaat zoals het hoort. De operators hebben de atleet wel gezien, maar dachten dat hij zou stoppen met lopen aangezien de bus eraan kwam. In principe had de bus zichzelf al laten stoppen, maar de operators hadden op de start knop gedrukt omdat zij dacht dat de voetganger niet de weg op zou lopen.

Ook was er een verkeersregelaar aanwezig, en de blinde atleet had geen stok bij zich. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is dus nog de vraag.

Paralympische Spelen

Ook Nederland doet mee aan de Paralympische Spelen in Tokyo. Op dit moment heeft China veruit de meeste medailles te pakken, 56 in totaal waarvan 22 goud. Daarna heeft Groot-Brittannië de meeste medailles met 39 totaal waarvan 13 goud. Nederland staat op dit moment op de zevende plek met 16 medailles in totaal waarvan 6 goud.

De Paralympische Spelen eindigen op zondag 5 september, er kan dus nog van alles gebeuren. In totaal komen er 33 verschillende sporten aan bod.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.