blank

Onderzoek wijst uit dat coronavirus niet op markt is ontstaan

0 Shares

Maandenlang werd er gezegd dat het coronavirus op een markt in Wuhan is ontstaan, nu blijkt dat toch niet het geval. Een Chinees onderzoek heeft dit bevestigd.

Coronavirus niet op markt ontstaan

Wetenschappers zijn er nog wel van overtuigd dat het virus van dier op mens is overgesprongen, maar niet via de markt. In eerste instantie kreeg de markt de schuld omdat er slechte hygiëne was, en er daar veel mensen besmet zijn geraakt. Nu blijkt dat de markt slechts een ‘superverspreider’ was. Hiermee wordt dus bedoelt dat één bezoeker de rest heeft aangestoken.
Een studie heeft uitgewezen dat de dieren die verkocht werden op de markt niet besmet waren. Wetenschappelijke studie heeft ook aangetoond dat de eerste bekende besmette patiënt niet op de markt is geweest. Er is nog geen informatie over waar en hoe het virus dan wel ontstaan is. Dit kan nog enkele jaren duren. De oorsprong van SARS werd ook pas vijftien jaar na de uitbraak bekend.

Bekijk ook:
Overstromingen in Namen België

Reactie WHO

Volgens de WHO is er nog steeds genoeg bewijs dat het coronavirus een dierlijke herkomst heeft. De precieze bron zou volgens hen onmogelijk zijn om te achterhalen. De Amerikaanse inlichtingengemeenschap heeft vastgesteld dat het virus niet door mensen is gemaakt. Onderzoek moet nog uitwijzen of de uitbraak is ontstaan na contact met een besmet dier, of dat het een gevolg was van een ongeluk in het laboratorium.

 

Bekijk ook:

One Comment

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.