veertig keer levenslang

Oezbeekse aanslagpleger krijgt veertig keer levenslang

0 Shares

In de Nieuwjaarsnacht van 2017 werd er in een nachtclub in Istanboel een aanslag gepleegd door een Oezbeekse terrorist. Hij schoot daarbij 39 bezoekers dood. Een Turkse rechter heeft nu besloten dat de man veertig keer levenslang, plus nog eens 1.368 jaar celstraf moet krijgen.

Nieuwjaarsnacht 2017

Rond 1.15 werd er een politieagent bij de nachtclub doodgeschoten in de Nieuwjaarsnacht van 2017. Hierna ging de schutter de uitgaansgelegenheid binnen en richtte hij daar een bloedbad aan. Hij schoot willekeurig om zich heen en vuurde in totaal zo’n 180 kogels af. Maar liefst 39 bezoekers zijn hierdoor overleden.

De terrorist wist te ontsnappen maar werd op 17 januari van dat jaar gearresteerd. Hij verklaarde gehandeld te hebben namens Islamistische Staat, en dat dit een wraakactie was op de Turkse militaire betrokkenheid in Syrië.

Andere aanslagen

Dit was helaas niet de enige gebeurtenis dat jaar. Jihadisten hebben meerdere aanvallen gepleegd, en in de meeste gevallen eiste IS de wandaden op. De nachtclub werd vier maanden na de aanslag voor het grootste gedeelte gesloopt door de gemeente. Medewerkers zagen dit niet aankomen. Volgens hen gebeurde dit compleet onverwachts en zonder genoemde reden.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.