in

Oezbeekse aanslagpleger krijgt veertig keer levenslang

Tevens kreeg hij ook nog eens 1.368 jaar celstraf daar bovenop

veertig keer levenslang

In de Nieuwjaarsnacht van 2017 werd er in een nachtclub in Istanboel een aanslag gepleegd door een Oezbeekse terrorist. Hij schoot daarbij 39 bezoekers dood. Een Turkse rechter heeft nu besloten dat de man veertig keer levenslang, plus nog eens 1.368 jaar celstraf moet krijgen.

Nieuwjaarsnacht 2017

Rond 1.15 werd er een politieagent bij de nachtclub doodgeschoten in de Nieuwjaarsnacht van 2017. Hierna ging de schutter de uitgaansgelegenheid binnen en richtte hij daar een bloedbad aan. Hij schoot willekeurig om zich heen en vuurde in totaal zo’n 180 kogels af. Maar liefst 39 bezoekers zijn hierdoor overleden.

De terrorist wist te ontsnappen maar werd op 17 januari van dat jaar gearresteerd. Hij verklaarde gehandeld te hebben namens Islamistische Staat, en dat dit een wraakactie was op de Turkse militaire betrokkenheid in Syrië.

Andere aanslagen

Dit was helaas niet de enige gebeurtenis dat jaar. Jihadisten hebben meerdere aanvallen gepleegd, en in de meeste gevallen eiste IS de wandaden op. De nachtclub werd vier maanden na de aanslag voor het grootste gedeelte gesloopt door de gemeente. Medewerkers zagen dit niet aankomen. Volgens hen gebeurde dit compleet onverwachts en zonder genoemde reden.

Bekijk ook:
Dit kunnen rokers de komende jaren nog verwachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.