veertig keer levenslang
Saved Read later
Deel dit bericht

Oezbeekse aanslagpleger krijgt veertig keer levenslang

In de Nieuwjaarsnacht van 2017 werd er in een nachtclub in Istanboel een aanslag gepleegd door een Oezbeekse terrorist. Hij schoot daarbij 39 bezoekers dood. Een Turkse rechter heeft nu besloten dat de man veertig keer levenslang, plus nog eens 1.368 jaar celstraf moet krijgen.

Nieuwjaarsnacht 2017

Rond 1.15 werd er een politieagent bij de nachtclub doodgeschoten in de Nieuwjaarsnacht van 2017. Hierna ging de schutter de uitgaansgelegenheid binnen en richtte hij daar een bloedbad aan. Hij schoot willekeurig om zich heen en vuurde in totaal zo'n 180 kogels af. Maar liefst 39 bezoekers zijn hierdoor overleden.

De terrorist wist te ontsnappen maar werd op 17 januari van dat jaar gearresteerd. Hij verklaarde gehandeld te hebben namens Islamistische Staat, en dat dit een wraakactie was op de Turkse militaire betrokkenheid in Syrië.

Andere aanslagen

Dit was helaas niet de enige gebeurtenis dat jaar. Jihadisten hebben meerdere aanvallen gepleegd, en in de meeste gevallen eiste IS de wandaden op. De nachtclub werd vier maanden na de aanslag voor het grootste gedeelte gesloopt door de gemeente. Medewerkers zagen dit niet aankomen. Volgens hen gebeurde dit compleet onverwachts en zonder genoemde reden.

Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.