Eigenaardige eisen en beloftes in vacatures 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Eigenaardige eisen en beloftes in vacatures

Iedereen die op zoek is naar een baan wordt weleens blootgesteld aan vacatures met eigenaardige omschrijvingen. Ze leveren meer vragen dan antwoorden op. Als we vacatures moeten geloven, zijn werkgevers altijd op zoek naar een meesterbrein met minstens tien armen en een neus, gevoelig voor werkelijk alle geuren ter wereld tot in de vijfde dimensie. Hieronder 10 eigenaardige eisen en beloftes die ik echt (soms vaak) ben tegengekomen.

1. Een stralende glimlach

Ok, ik heb in principe een stralende glimlach, maar moet dat de hele dag door? En hoe stralend moet die glimlach precies zijn?

Eigenaardige eisen en beloftes in vacatures 15

2. Jong (van geest) 

Wanneer ben je jong van geest? En wanneer ben je oud van geest? En wat als ik jong ben, maar oud van geest? Wat willen ze precies van me? Bedoelen ze dat ik enthousiasme en plezier moet uitstralen tijdens het werk? Of vinden ze dat ik me gemakkelijk moet kunnen aanpassen aan nieuwe situaties? Zeg dat dan, in plaats van deze cryptische omschrijving.

3. Het hebben van een pre

Wat moet ik doen als ik aan alle 99 eisen voldoe, maar niet aan de pre? Ga je me echt niet aannemen als mijn moedervlek zich geen twee, maar drie centimeter van mijn rechter neusvleugel bevindt?

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

4. Een echte duizendpoot of een spin in het web

Ik hoop toch echt dat ze op zoek zijn naar iemand met armen en benen.

5. Een plek waar je de vrijheid krijgt om je te ontwikkelen

Dat is mooi om te horen, maar wat ga ik precies ontwikkelen? Een staart? Hoorns?

6. Het wordt aangemoedigd ideeën aan te dragen die je na overleg uit mag gaan voeren

Ik weet niet waarom, maar ik krijg het idee dat niemand hier werkelijk zit te wachten op mijn ideeën.

Eigenaardige eisen en beloftes in vacatures 16

7. Er is een pingpongtafel op kantoor

Is er ook een WC? Is er überhaupt stromend water? Of is er alleen maar een pingpongtafel? Ik snap dat je hiermee aan wilt geven dat je bedrijf een gezellige plek is, maar voegt dit echt iets toe aan de vacatureomschrijving?

8. Zo is geen dag hetzelfde

Duidelijk, elke dag is ongeveer hetzelfde.

Waarom is het eigenlijk erg als iedere dag ongeveer hetzelfde is? We zijn niet allemaal sensatiezoekende adrenalinejunkies. En waarom is het (kennelijk) schaamtevol als je iemand zoekt die iedere dag ongeveer hetzelfde doet? Wees gewoon eerlijk en zet in je vacature dat het werk elke dag ongeveer hetzelfde zal zijn. Volgens mij is het alleen maar fijn als je dag een klein beetje voorspelbaar is.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

9. Werken in een gezellig team met een goede sfeer

Vertel me, welke sfeer is de goede sfeer? Want er zijn talloze sferen waar ik me tijdens werktijd liever niet in bevind. Zoals een romantische sfeer, een mysterieuze sfeer of een spirituele sfeer.

10. Samen met onze klanten de klanten van onze klanten bereiken

Jullie zijn een bedrijf met klanten en die klanten willen andere potentiële klanten bereiken met jullie hulp. Dus jullie helpen je klanten aan klanten. Is dat het? Of hebben jullie klanten die de klanten van jullie andere klanten willen bereiken?

Hoe hipper de vacature hoe eigenaardiger

Hoe hipper de vacature geformuleerd moet worden hoe cryptischer de eisen en de beloftes eruitzien. Dat is jammer, want zo trek je sollicitanten aan die helemaal niet weten wat ze te wachten staat.

Kom jij weleens eigenaardige termen tegen in vacatures? Deel ze in een reactie. En wie weet de echte betekenis van de pre?

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.