in

AngryAngry

Nóg meer accijns op benzine

Benzine wordt 1,5 cent duurder per liter

United Consumers meldt dat de accijns op brandstof zal gaan stijgen in 2020. En niet zo’n klein beetje ook. Je gaat het waarschijnlijk sneller merken dan je lief is.

Alle brandstofaccijnzen gaan omhoog

En het is niet alleen de accijns op benzine die zal gaan stijgen in 2020. Alle soorten brandstof, waaronder ook LPG en diesel kunnen rekenen op een stijging. Diesel zal met bijna 1 cent per liter stijgen en LPG met 0,7 cent per liter.

Maar hoeveel kost het me dan meer?

Dat is natuurlijk de vraag die we ons allemaal stellen. Maar we hebben de cijfers even voor je op een rijtje gezet. We gaan uit van een auto met een brandstoftank van 40 liter.

  • 40 liter benzine: €0,61
  • 40 liter diesel: €0,38
  • 40 liter LPG: €0,27

Uiteraard vallen de prijzen, wanneer je er zo naar kijkt, best mee. Maar wanneer je iedere week tenminste één keer tankt praten we toch over zo’n €30,- per jaar. En van die €30,- kun je ook zat andere leuke dingen doen.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Een Reactie

Plaats een reactie
  1. Ik tank lekker in België, scheelt toch zo’n 40 cent per liter. Laat ze hier maar de benzineprijs verhogen, Jan met de pet tankt toch wel. Ik heb wel eens horen zeggen, als de benzineprijs 3 gulden wordt, breekt er een opstand uit. Ga nu maar rekenen met € 1,70 per liter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De feestdagen worden kinky ?

Vier het nieuwe jaar in stijl, op deze originele plaatsen