Nederlandse Oliver mag 20 juli mee de ruimte in 12
Nederlandse Oliver mag 20 juli mee de ruimte in
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlandse Oliver mag 20 juli mee de ruimte in

Amazon oprichter Jeff Bezos gaat volgende week de ruimte in.  Het wordt de eerste commerciële ruimtevlucht van het bedrijf, en de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen mag mee. Als het ruimtevliegtuig de dampkring verlaat is Oliver de jongste astronaut ooit.

Lodewijk van den Berg, Wubbo Ockels en André Kuipers waren de eerste drie Nederlandse astronauten. Oliver wordt nummer vier. Oliver verteld dat hij vorige week een verrassend telefoontje kreeg van Blue Origin. Hij is ervan overtuigd dat de vlucht naar de ruimte de meest bijzondere minuten van zijn leven worden. De vlucht duurt maar 10 minuten. De bijzondere ruimtereis staat gepland voor volgende week dinsdag 20 juli.

Er gaan in totaal vier passagiers mee de ruimte in

Oliver kreeg enkele dagen geleden te horen dat hij mee mag. Hij wordt als vierde en laatste passagier toegevoegd aan de ruimtevlucht. Er werd een speciale veiling gehouden en Oliver en zijn vader deden daaraan mee. Zij boden niet het hoogste bedrag voor het stoeltje, maar het geluk was toch aan Olivers kant omdat de winnaar, die ruim 23 miljoen euro had geboden, toch liever een andere keer mee wilde. Daardoor viel de keuze op Oliver.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

De jongste en de oudste astronaut gaan mee

Op de vlucht gaan Jeff Bezos, zijn broer Mark, en de oudste astronaut ter wereld, de 82-jarige Amerikaanse Wally Funk mee. Het feit dat Bezos de oudste en de jongste astronaut ooit mee kan nemen op zijn eerste commerciële vlucht, gaf de doorslag om voor Oliver te kiezen. Het ruimtevliegtuig gaat na de take-off naar ongeveer 100 kilometer hoogte. Daar ziet men de sterren, de kromming van de aarde en de rand van de dampkring waarna ze terugkeren naar aarde.

Vader en zoon zijn al vertrokken naar Amerika

Oliver haalde het afgelopen jaar zijn vwo-diploma en zijn vliegbrevet. Het aankomende schooljaar begint hij aan zijn studie Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement. Vader en zoon zijn vandaag naar Amerika vertrokken, waar Oliver een korte intensieve astronauten cursus gaat doen om dinsdag te vertrekken naar de ruimte.

Er is een hevige concurrentiestrijd gaande met twee andere miljardairs die ook toeristische vluchten naar de ruimte willen gaan verkopen. Richard Branson maakte eerder deze week een succesvolle vlucht naar de dampkring aan boord van zijn eigen toestel. Dit ruimtevliegtuig bereikte een hoogte van 86 kilometer.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.