Muzikale wereld in rouw om soullegende Bill Withers (81) 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Muzikale wereld in rouw om soullegende Bill Withers (81)

Gister hebben we weer afscheid moeten nemen van een legende. Bill Withers is op 81 jarige leeftijd overleden. Hij werd in de jaren 70 beroemd door onder andere bekend van wereldberoemde liedjes als ‘Lean On Me' en ‘Ain't No Sunshine'.

Gezondheidsproblemen

Het verlies van Withers komt niet helemaal onverwachts, volgens zijn familie had hij namelijk hartproblemen. Hier is hij ook aan bezweken in Los Angeles. Dat maakt het verdriet er natuurlijk niet minder om. Zijn familie beschrijft hem als ‘iemand die op zichzelf was, maar vanuit zijn hart poëzie en muziek schreef die mensen verbindt”.
Toch hopen zij dat, ondanks de dood van de artiest, hij nog steeds een lichtpuntje kan brengen tijdens de coronacrisis door zijn muziek.
Bill Withers laat twee kinderen en zijn vrouw achter.

Respect

Meedere muzikale collega's staan stil bij zijn dood. Lenny Kravitz schreef op Twitter “Rust in kracht Bill Withers” en liet ook weten dat zijn ziel altijd vol zal zitten met de muziek van Withers. Chance the Rapper toont zijn steun door een lijst met zijn favoriete liedjes van de zanger op te schrijven die hij altijd bij zijn oma luisterde.
Zijn carrière heeft maar 15 jaar geduurd, maar tijdens die jaren heeft hij wel drie Grammy's weten te bemachtigen. Ook heeft hij in 2015 een plek gekregen in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame. Daar werd hij geïntroduceerd door niemand minder dan Stevie Wonder.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

757

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.