Moeder tijdens wandeling met baby doodgestoken 14
Moeder tijdens wandeling met baby doodgestoken
Saved Read later
Deel dit bericht

Moeder tijdens wandeling met baby doodgestoken

Mounia Ouyahia (36) maakte afgelopen zondagavond een wandeling met haar baby in de kinderwagen. De moeder van drie kinderen werd in haar nek gestoken en overleed later in het ziekenhuis. Het gebeurde in het Belgische plaatsje Evere, nabij Brussel. De baby raakte niet gewond. Het Brusselse parket bevestigd dat de dader is opgepakt.

De jonge vrouw liep met haar kindje rond 19.30 rustig te wandelen, toen ze werd aangevallen. Vanuit het niets werd ze plotseling belaagd, en met een scherp voorwerp een aantal keren in de nek gestoken. Dit gebeurde op de splitsing van de Kerkhof van Brussellaan en de Twee Huizenstraat. De moeder werd naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat. Het kindje bleef ongedeerd.

De keel van de vrouw was doorgesneden

Een ooggetuige vertelde aan een cameraploeg van RTL-TVI: “Een man vroeg mij in heftige paniek of ik iemand had gezien die in het zwart gekleed was”. Dat had de ooggetuige niet. Hij werd door de man meegenomen en zag een kinderwagen besmeurd met bloed. De vrouw lag op de grond naast de kinderwagen. Haar keel was doorgesneden. De baby lag huilend en bebloed naast haar. De ooggetuige vertelde dat omstanders diep in shock waren maar direct hulp aan het slachtoffer begonnen te verlenen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Verdachte is gearresteerd

Meteen na het incident vorderde het Brusselse parket een onderzoeksrechter. Het lab van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

In de loop van zondagavond werd een verdachte opgepakt. Volgens bronnen is het een 21-jarige man en zou hij een bekende zijn van de politie. Binnen 48 uur zal de verdachte worden voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Het is nog onduidelijk of de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden. In eerste instantie probeerden getuigen de vrouw te helpen maar alle hulp kwam te laat. Zij is nog wel meegenomen naar het ziekenhuis maar ook daar konden ze niets meer voor haar doen.

Ridouane Chahid, de burgemeester van Evere, heeft zijn medeleven aan de familie van het slachtoffer betuigd. Het is een groot drama voor haar naasten en haar familie zei hij. De vrouw laat drie kinderen achter. Er is beloofd de nabestaanden hulp te verlenen als zij dit nodig hebben. Ook kunnen zij rekenen op steun van de politie en andere teams die gespecialiseerd zijn in traumaverwerking.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.