mexicaanse drugkartels corona
lorenzot81© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Mexicaanse drugkartels halen wit voetje tijdens coronacrisis

De Mexicaanse drugkartels hebben het goed tijdens de coronacrisis, maar dat is niet alleen door de drugshandel. De inwoners van Mexico vinden dat de regering te weinig voor hen doet. De Mexicaanse drugkartels komen nu dan ook met een charmeoffensief en delen voedselpakketten uit.

Mexicaanse drugkartels helpen de arme

De kartels maken voedselpakketten die zij verspreiden in de dorpen onder de arme mensen. Deze mensen hebben zelf niet genoeg geld om normaal te kunnen eten. De zakken waar het in vervoerd wordt zijn voorzien van een foto van El Chapo. De burgers vinden het niet erg dat de voedselpakketten waarschijnlijk van vies geld is. “Men zegt dat het vies geld is, maar de waarheid is dat het ons ten goede komt. Ze geven ons eten en ze vallen ons niet lastig. Ze helpen juist.”

Geen Robin Hood

Volgens een beveiligingsexpert zijn de Mexicaanse drugkartels niet ineens Robin Hoods geworden. “In ruil voor de hulp krijgen ze de steun van de samenleving. Het is voor hen heel belangrijk om een sociaal schild te hebben zodat zij en hun families beschermd zijn tegen bijvoorbeeld het leger.” Of  de regering nog van plan is om in te grijpen, door het kartel aan te pakken of door zelf hulp te bieden, is niet bekend.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.