in

Mexicaanse drugkartels halen wit voetje tijdens coronacrisis

Maar we moeten ze niet ineens als Robin Hood gaan zien

mexicaanse drugkartels corona
lorenzot81© / 123rf.com

De Mexicaanse drugkartels hebben het goed tijdens de coronacrisis, maar dat is niet alleen door de drugshandel. De inwoners van Mexico vinden dat de regering te weinig voor hen doet. De Mexicaanse drugkartels komen nu dan ook met een charmeoffensief en delen voedselpakketten uit.

Mexicaanse drugkartels helpen de arme

De kartels maken voedselpakketten die zij verspreiden in de dorpen onder de arme mensen. Deze mensen hebben zelf niet genoeg geld om normaal te kunnen eten. De zakken waar het in vervoerd wordt zijn voorzien van een foto van El Chapo. De burgers vinden het niet erg dat de voedselpakketten waarschijnlijk van vies geld is. “Men zegt dat het vies geld is, maar de waarheid is dat het ons ten goede komt. Ze geven ons eten en ze vallen ons niet lastig. Ze helpen juist.”

Geen Robin Hood

Volgens een beveiligingsexpert zijn de Mexicaanse drugkartels niet ineens Robin Hoods geworden. “In ruil voor de hulp krijgen ze de steun van de samenleving. Het is voor hen heel belangrijk om een sociaal schild te hebben zodat zij en hun families beschermd zijn tegen bijvoorbeeld het leger.” Of  de regering nog van plan is om in te grijpen, door het kartel aan te pakken of door zelf hulp te bieden, is niet bekend.

Bekijk ook:
Postduifbericht uit WO1 na meer dan een eeuw gevonden

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.