in

Mexicaanse president gaf persoonlijk opdracht zoon El Chapo vrij te laten

Hij vreesde voor de veiligheid van de burgers

el chapo

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador heeft afgelopen vrijdag opvallend nieuws naar buiten gebracht. Hij heeft zelf de opdracht gegeven om vorig jaar een zoon van de beruchte Mexicaanse drugsbaron El Chapo vrij te laten.

Zoon El Chapo vrij

Vorig jaar werd Ovidio ‘El Raton’ (de muis) Guzmán López een korte tijd vastgehouden in een huis in Culiacán, in het westen van Mexico, door speciale eenheden. Er was een arrestatiebevel en een uitleveringsverzoek vanuit de VS. De arrestatie leidde tot een opleving van het geweld in de plaats. Onder de gevangenen was ook een uitbraak. Het huis waar Ovidio vastgehouden werd, werd omsingeld door bendeleden van het Sinaloa-drugskartel, dat voorheen werd geleid door El Chapo. Hierdoor ontstond er een dreigende situatie.

De president heeft eerder gezegd dat het zijn veiligheidskabinet was die de oproep had gedaan om Ovidio vrij te laten. Als dit besluit niet genomen was, was hij bang dat er een bloedbad dreigde. Ze waren vooral bang voor de veiligheid van de burgers als er een vuurgevecht zou komen tussen leden van het kartel en veiligheidstroepen.

Persoonlijk bevel

Afgelopen vrijdag heeft de president eerlijk verteld dat hij zelf het bevel tot vrijlaten had gegeven. Zijn reden was de veiligheid van de bevolking. Een paar dagen later had Donald Trump aangeboden om het kartel te bestrijden, maar dit aanbod werd niet geaccepteerd. Tot op heden vraagt de VS nog altijd om de uitlevering van Ovidio.

Lees ook:
Zomer 2020 wordt heet en droog met hittegolven

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 simpele beautytips met effect

Steeds meer mensen slachtoffer van oplichtingstrucs sinds coronavirus