el chapo
Saved Read later
Deel dit bericht

Mexicaanse president gaf persoonlijk opdracht zoon El Chapo vrij te laten

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador heeft afgelopen vrijdag opvallend nieuws naar buiten gebracht. Hij heeft zelf de opdracht gegeven om vorig jaar een zoon van de beruchte Mexicaanse drugsbaron El Chapo vrij te laten.

Zoon El Chapo vrij

Vorig jaar werd Ovidio ‘El Raton' (de muis) Guzmán López een korte tijd vastgehouden in een huis in Culiacán, in het westen van Mexico, door speciale eenheden. Er was een arrestatiebevel en een uitleveringsverzoek vanuit de VS. De arrestatie leidde tot een opleving van het geweld in de plaats. Onder de gevangenen was ook een uitbraak. Het huis waar Ovidio vastgehouden werd, werd omsingeld door bendeleden van het Sinaloa-drugskartel, dat voorheen werd geleid door El Chapo. Hierdoor ontstond er een dreigende situatie.

De president heeft eerder gezegd dat het zijn veiligheidskabinet was die de oproep had gedaan om Ovidio vrij te laten. Als dit besluit niet genomen was, was hij bang dat er een bloedbad dreigde. Ze waren vooral bang voor de veiligheid van de burgers als er een vuurgevecht zou komen tussen leden van het kartel en veiligheidstroepen.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Persoonlijk bevel

Afgelopen vrijdag heeft de president eerlijk verteld dat hij zelf het bevel tot vrijlaten had gegeven. Zijn reden was de veiligheid van de bevolking. Een paar dagen later had Donald Trump aangeboden om het kartel te bestrijden, maar dit aanbod werd niet geaccepteerd. Tot op heden vraagt de VS nog altijd om de uitlevering van Ovidio.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.