el chapo

Mexicaanse president gaf persoonlijk opdracht zoon El Chapo vrij te laten

0 Shares

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador heeft afgelopen vrijdag opvallend nieuws naar buiten gebracht. Hij heeft zelf de opdracht gegeven om vorig jaar een zoon van de beruchte Mexicaanse drugsbaron El Chapo vrij te laten.

Zoon El Chapo vrij

Vorig jaar werd Ovidio ‘El Raton’ (de muis) Guzmán López een korte tijd vastgehouden in een huis in Culiacán, in het westen van Mexico, door speciale eenheden. Er was een arrestatiebevel en een uitleveringsverzoek vanuit de VS. De arrestatie leidde tot een opleving van het geweld in de plaats. Onder de gevangenen was ook een uitbraak. Het huis waar Ovidio vastgehouden werd, werd omsingeld door bendeleden van het Sinaloa-drugskartel, dat voorheen werd geleid door El Chapo. Hierdoor ontstond er een dreigende situatie.

De president heeft eerder gezegd dat het zijn veiligheidskabinet was die de oproep had gedaan om Ovidio vrij te laten. Als dit besluit niet genomen was, was hij bang dat er een bloedbad dreigde. Ze waren vooral bang voor de veiligheid van de burgers als er een vuurgevecht zou komen tussen leden van het kartel en veiligheidstroepen.

Persoonlijk bevel

Afgelopen vrijdag heeft de president eerlijk verteld dat hij zelf het bevel tot vrijlaten had gegeven. Zijn reden was de veiligheid van de bevolking. Een paar dagen later had Donald Trump aangeboden om het kartel te bestrijden, maar dit aanbod werd niet geaccepteerd. Tot op heden vraagt de VS nog altijd om de uitlevering van Ovidio.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.