in

Mega militaire oefeningen Rusland, China en India

Moskou is gigantische militaire oefeningen aan het houden samen met China en India. De oefeningen vinden plaats van de Kaspische Zee tot aan Centraal Azië.

De oefeningen genaamd Center 2019 beslaat uit 128.000 manschappen, 20.000+ mechanische eenheden, luchtmacht onderdelen (600) en marine (20). (Ter vergelijking, de Nederlandse slachtkracht over alle onderdelen beslaat 39.839 manschappen).Russische soldaten werken tijdens de oefening samen met soldaten uit China, India, Pakistan, Kazachstan, Tadzjikistan, Kirgizië en Oezbekistan.

Onder andere T-72 tanks, APCs, Mi-24 aanvals-helikopters worden ingezet voor het oefenen van een aanval van een buitenlandse strijdkracht. Het leger vuurde tijdens de oefeningen Iskander korte afstands-ballistische raketten af (deze kunnen ook kernkoppen dragen) en de Orlan-10 UAVs verkende de doelen. Met schepen op de Kaspische Zee is de oefening gericht op het uitschakelen van luchtdoelen. Onder andere turretten schakelde hierbij “vijhandige” raketten uit.

China en India

Beijing doet mee aan de oefeningen met 1.600 manschappen, tanks en strategische bommenwerpers. De oefening richt zich op het verbeteren van de militaire samenwerking van de Rusland en China. Lieutenant Generaal Liu Xiaowu was bij de opening ceremonie aanwezig om de band kracht bij te zetten.

Bekijk ook:
Meesteroplichter Bernie Madoff sterft in zijn cel

New Delhi stuurde honderden soldaten om mee te doen aan de oefeningen welke plaatsvinden tegen het licht van hernieuwde spanningen tussen India en Pakistan over de regio Kasjmir.

De oefening heeft officieel plaatsgevonden van 14 september 2019 en is afgesloten op 21 september 2019. In werkelijkheid zijn de oefeningen in het voorjaar al gestart en lopen ze gedurende het jaar op kleine schaal door. De oefening kreeg van President Vladimir Putin een “positieve reactie” tijdens zijn bezoek aan de troepen in de Orenburg regio nabij de grens met Kazachstan.

Geschreven door Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Echt vs Nep, hoe herken je namaak

Japanse kaarsen lezen op de beurs