in ,

Japanse kaarsen lezen op de beurs

Verover de beurs met de Japanse kaarsen!

Handelen op de beurs vereist veel kennis, kennis van kaarsen! Japanse kaarsen om precies te zijn. Met deze kleine gids voor het lezen van de kaarsen kun je gemakkelijk zelf een inschatting maken of het tijd is om te kopen, of te verkopen. Verover de beurs met de Japanse kaarsen!

Basis patronen van de kaarsen

De kaarsen tonen stijgende en dalende patronen. Hoewel de prijzen soms vrij lijken te bewegen, op andere momenten worden er patronen zichtbaar. Er zijn veel verschillende patronen mogelijk, wij hebben er een paar voor je uitgelicht zodat je met de kaarsen en de beurs aan de slag kunt gaan.

De patronen zijn onder te verdelen in ‘bullish’ en ‘bearish’. Bullish patronen geven aan dat een prijs waarschijnlijk zal stijgen, bearish dat de prijs waarschijnlijk zal dalen. Houd er rekening mee dat de patronen een verwachting aangeven en geen absolute zekerheid bieden over eventuele stijgingen of dalingen van de prijzen.

Bearish ‘Engulfing’ patroon

Een bearish engulfing patroon ontwikkeld zich op het moment dat verkopers in de meerderheid zijn ten opzichte van de kopers. Deze actie wordt weerspiegeld door een lang rood lichaam dat een klein groen lichaam overspoelt. Het patroon geeft aan dat verkopers weer de controle hebben en dat de prijs zou kunnen blijven dalen.

Bekijk ook:
Je (bedrijfs)auto verkopen doe je zo!

Voorbeeld:

Bullish ‘Engulfing’ patroon

Een overtuigend patroon aan de bullish kant van de markt vindt plaats wanneer kopers verkopers overtreffen. Dit wordt weerspiegeld in de grafiek door een lang groen echt lichaam dat een klein rood echt lichaam overspoelt. Nu er enige controle is verworven, zou de prijs kunnen gaan stijgen.

Voorbeeld:

Bearish Evening Star

Een evening star is een topping-patroon. Het wordt geïdentificeerd door de laatste kaars in het patroon dat opent onder het kleine lichaam van de vorige dag. Het kleine lichaam kan rood of groen zijn. De laatste kaars sluit zich twee dagen eerder diep in het lichaam van de kaars. Het patroon toont een blokkering van de kopers en vervolgens de verkopers die de controle overnemen. Meer verkopen zou kunnen ontwikkelen.

Voorbeeld:

Bearish Harami

Een bearish harami is een klein lichaam (rood) volledig in het lichaam van de vorige dag. Dit is niet zozeer een patroon om naar te handelen, maar het zou er een kunnen zijn om naar te kijken. Het patroon toont besluiteloosheid bij de kopers. Als de prijs daarna hoger blijft, is alles misschien nog wel goed met de opwaartse trend, maar een neergaande kaars die dit patroon volgt, duidt op een verdere daling.

Bekijk ook:
Video: dit is het duurste huis ter wereld

Voorbeeld:

Bullish Harami

De bullish harami is het tegenovergestelde of de omgekeerde bearish harami. Er is een dalende trend aan de gang en een klein echt lichaam (groen) komt voor in het grote lichaam (rood) van de vorige dag. Dit vertelt de technicus dat de trend pauzeert. Als het wordt gevolgd door nog een opwaartse dag, kan er meer stijging komen.

Voorbeeld:

Bearish Harami kruis

Een bearish harami-kruis komt voor in een opwaartse trend, waar een up-kaars wordt gevolgd door een doji – de sessie waarbij de kandelaar een vrijwel gelijke open en dicht heeft. De doji bevindt zich in het echte lichaam van de vorige sessie. De implicaties zijn hetzelfde als de bearish harami.

Voorbeeld:

Bullish Harami kruis

Een bullish harami-kruis komt voor in een neerwaartse trend, waar een down-kaars wordt gevolgd door een doji. De doji bevindt zich in het echte lichaam van de vorige sessie. De implicaties zijn hetzelfde als de bullish harami.

Bekijk ook:
Zaak Nicky Verstappen: Dit is de straf voor Jos B

Voorbeeld:

Zoals Japanse rijsthandelaren eeuwen geleden ontdekten, hebben de emoties van beleggers rond de handel in activa een grote invloed op de beweging van die activa. De Japanse kaarsen helpen handelaren om de emoties rond een aandeel of andere activa te peilen, waardoor ze betere voorspellingen kunnen doen over waar dat aandeel naartoe zou kunnen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.