hersenbeschadiging na corona
Kateryna Kon© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Meerdere patiënten met hersenbeschadiging na milde coronaklachten

Het lijkt maar niet op te houden. Britse neurologen hebben geconstateerd dat patiënten die na besmetting met het virus slechts milde symptomen hadden, bij nader onderzoek hersenbeschadiging bleken te hebben. Deze hersenbeschadiging zou een gevolg zijn van het coronavirus.

Hersenbeschadiging na corona

Covid-19 tast volgens de neurologen de hersenen aan op een manier die zij nog niet eerder gezien hebben bij andere virussen. Tijdens het onderzoek zijn er 40 patiënten ontdekt waarbij de complicaties uiteenliepen van hersenontstekingen tot beroertes. Zij hadden allemaal slechts milde symptomen van het coronavirus. Soms was het zelfs zo dat de hersenziekte het enige symptoom was. Volgens het onderzoek is er ook een stijging in het aantal gevallen van Acute gedissemineerde encefalomyelitis (Adem). Dit is een zeldzame autoimuunziekte die enigszins overeenkomst vertoont met multiple sclerosis en de hersenen aantast.

corona en hersenbeschadiging

Zeldzaam symptoom

De onderzoekers willen artsen vooral op de hoogte brengen van dit gevolg zodat er niet overheen gekeken wordt. De symptomen van hersenbeschadiging door het virus kunnen ook gezien worden als verschijnselen die veelal gezien worden als symptomen die horen bij het herstelproces van het coronavirus.

Bekijk ook:
Rust in je hoofd: 6 tips om de drukte uit je hoofd te halen

De precieze omvang van de aantasting van de hersenen is nog onduidelijk. Veel patiënten die in het ziekenhuis liggen zijn te zwak om hersenonderzoek te ondergaan.Bij de Spaanse griep is dit ook al gebeurt. Naar verluidt hebben toen een miljoen mensen hersenziektes ontwikkeld.

Details coronavirus

In eerste instantie werd er gedacht dat het coronavirus zich in de luchtwegen nestelde, maar het blijkt achteraf dat dit werkelijk in de bloedbanen is. Het virus kan uiteindelijk dus elk orgaan aantasten. Er schijnen ook twee verschillende varianten van het coronavirus te zijn: de Wuhan versie en de Italiaanse versie. De Italiaanse versie is een mutatie van het Wuhan-virus en ook veel meer besmettelijk dan het originele virus. Dit is ook de reden dat het in Europa fout gegaan is.

Medici gingen ervan uit dat zij te maken hadden met de Wuhan-variant, en dachten dus ook dat het wel mee zou vallen met de verspreiding. De Italiaanse versie heeft daardoor de vrije loop kunnen krijgen in Europa. Het virus is nog steeds niet klaar met muteren. Er wordt verwacht dat er nog meer varianten zullen komen die nog dodelijker zijn, maar ook versies die juist minder gevaarlijk zijn.

Bekijk ook:
Zo voorkom jij een winterdip

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.