corona app belgie
gmast3r© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Corona app in België vanaf september landelijk beschikbaar

Niet alleen Nederland is bezig met een corona app. België wilt dat er vanaf september een corona-trackingapp beschikbaar is voor alle Belgische deelstaten. De corona-trackingapp in Belgie zal het Duitse systeem gebruiken en werken op basis van anonieme bluetoothhandshakes.

Corona app België

De ontwikkeling van de app loopt in België op schema. Gisteren is er een lastenboek gestuurd naar bedrijven die interesse kunnen hebben in het ontwikkelen van de app. Als alles volgens schema blijft lopen zou de app vanaf september voor heel België beschikbaar zijn.

Er wordt verwacht dat genoeg Belgen de app zullen gebruiken om de app relevant te maken. Hoeveel procent van de Belgen dan precies mee zou moeten doen is niet bekend.

Privacy

De corona app van België zal met het DP3T-protocol werken. Dit is een privacy-geopteerd systeem waar Duitsland, Nederland en Zwitserland ook gebruik van maken. België zal de Duitse app gebruiken en hier een eigen variant op maken. Zodra iemand positief getest wordt op corona krijgt die persoon een code die in de app ingevoerd moet worden. Alle mensen die dan in contact zijn geweest met die persoon krijgen een melding. De melding vertelt overigens alleen dat zij mogelijk in contact zijn gekomen met een besmet iemand. Er wordt niet weergegeven wie die persoon is of waar dit dan heeft moeten gebeuren.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.