in

Corona app in België vanaf september landelijk beschikbaar

Er wordt verwacht dat een merendeel van België de app zal gebruiken

corona app belgie
gmast3r© / 123rf.com

Niet alleen Nederland is bezig met een corona app. België wilt dat er vanaf september een corona-trackingapp beschikbaar is voor alle Belgische deelstaten. De corona-trackingapp in Belgie zal het Duitse systeem gebruiken en werken op basis van anonieme bluetoothhandshakes.

Corona app België

De ontwikkeling van de app loopt in België op schema. Gisteren is er een lastenboek gestuurd naar bedrijven die interesse kunnen hebben in het ontwikkelen van de app. Als alles volgens schema blijft lopen zou de app vanaf september voor heel België beschikbaar zijn.

Er wordt verwacht dat genoeg Belgen de app zullen gebruiken om de app relevant te maken. Hoeveel procent van de Belgen dan precies mee zou moeten doen is niet bekend.

Privacy

De corona app van België zal met het DP3T-protocol werken. Dit is een privacy-geopteerd systeem waar Duitsland, Nederland en Zwitserland ook gebruik van maken. België zal de Duitse app gebruiken en hier een eigen variant op maken. Zodra iemand positief getest wordt op corona krijgt die persoon een code die in de app ingevoerd moet worden. Alle mensen die dan in contact zijn geweest met die persoon krijgen een melding. De melding vertelt overigens alleen dat zij mogelijk in contact zijn gekomen met een besmet iemand. Er wordt niet weergegeven wie die persoon is of waar dit dan heeft moeten gebeuren.

Bekijk ook:
Er komt een avondklok in Nederland; deze landen gingen ons voor

 

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Oak Island, het mysterieuze schateiland


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Geëlektrocuteerde eekhoorn krijgt reanimatie