Max Verstappen wint de GP van Monaco en is de nieuwe leider in de Formule 1 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Max Verstappen wint de GP van Monaco en is de nieuwe leider in de Formule 1

Max Verstappen heeft zondagmiddag op soevereine wijze de Grand Prix van Monaco gewonnen. Door zijn winst gaat de Nederlander ook voor het eerst aan kop in het WK-klassement van de Formule 1, doordat Lewis Hamilton niet verder kwam dan een zevende plaats. Red Bull Racing is nu tevens de koploper in het Constructors kampioenschap.

Vooraf beloofde het al een mooie dag te worden voor Max Verstappen. Op zaterdag kwalificeerde Verstappen zich als tweede, maar doordat Charles Leclerc – die poleposition had gepakt – op zondag niet kon beginnen, mocht Verstappen vanaf de eerste plek van start gaan. Dat cadeautje pakte de Nederlandse raceheld met alle liefde uit. Verstappen reed de race onbedreigd uit en pakte daardoor 25 punten in de strijd voor het kampioenschap. Dankzij zijn winst is Verstappen nu ook voor het eerst in de geschiedenis de leider van het WK-klassement van de Formule 1.

Slecht weekend voor Hamilton en Mercedes

Waar Max Verstappen een droomweekend beleefde, maakte zijn concurrent Lewis Hamilton juist een van de mindere dagen uit zijn Formule 1 carrière mee. De Brit liet op zaterdag al geen goede indruk achter en moest het doen met een magere zevende plek tijdens de kwalificatie. Op zondag wilde Hamilton graag nog een paar posities opschuiven, maar uiteindelijk kwam hij – tot zijn grote ongenoegen – ook slechts als zevende over de finishlijn.

Zijn teamgenoot Valtteri Bottas beleefde een nog vervelender weekend. Bottas mocht weliswaar als tweede van start gaan, maar zag zijn race in het water lopen nadat er iets misging bij de pitstop. Een van zijn banden kon niet worden verwisseld, en daardoor moest hij zijn race vroegtijdig eindigen. Zodoende glipte een bijna zekere podiumplek uit zijn vingers.

Het was kort gezegd een dramatisch weekend van Mercedes. De Duitse renstal beleefde een van de slechtste races in jaren. Alleen Hamilton wist een paar punten bij elkaar te sprokkelen, maar het was niet genoeg om te voorkomen dat Red Bull Racing nu aan kop gaat in het Constructors kampioenschap.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van F1-fenomeen Max Verstappen?

Formule 1 WK-klassement tussenstand

Max Verstappen heeft door zijn winst de leiding gepakt in de Formule 1. Toch blijft het kampioenschap uitermate spannend, doordat Hamilton de Nederlander op de hielen zit. Lando Norris eindigde dit weekend op de derde plek, en is daardoor is de jonge Brit nu derde in het WK-klassement.