Duurzaam ondernemen: met deze tips kan je je bedrijf verduurzamen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Duurzaam ondernemen: met deze tips kan je je bedrijf verduurzamen

Duurzaam ondernemen is een van de meest actuele trends in het bedrijfsleven, maar hoe pak je dit nou aan? In dit artikel geven we een paar handige tips waarmee je op een eenvoudige manier je bedrijf kan verduurzamen. Lezen dus!

1. Verminder het elektriciteitsverbruik

Je kan al verduurzamen door zuiniger te zijn met de energie. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens voordelig voor je portemonnee wanneer de volgende energierekening binnenkomt. Geen gek idee dus! Laat het licht dus alleen aanstaan wanneer het nodig is. Schakel computers, tv's en andere apparaten uit wanneer deze niet gebruikt worden. En gebruik duurzame lampen.

2. Gebruik duurzame verpakkingen

In sommige industrieën heb je veel verpakkingen nodig, maar als je kiest voor een duurzame verpakking belast je het milieu in ieder geval een stuk minder. Zo kan je bijvoorbeeld bij Brabo Verpakking terecht voor duurzame verpakkingen op maat.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

3. Gebruik minder papier en inkt

Een andere manier waarop je je bedrijf eenvoudig kan verduurzamen is door minder papier en inkt te gebruiken. Tegenwoordig kan je veel zaken online regelen, dus printen hoeft niet meer. Print alleen nog maar als het echt niet anders kan! Daarnaast zijn er ook duurzame lettertypes ontwikkeld. Dus als je iets gaat printen kan je dat met deze font doen, en dat scheelt ook weer wat inkt!

4. Zet de verwarming iets lager

Door de verwarming iets lager te zetten, kan je veel energie besparen. Natuurlijk hoef je de verwarming niet uit te zetten wanneer het koud is, maar soms kan het best een graadje lager. Dat scheelt ook weer aan stookkosten!

5. Stimuleer thuiswerken

Thuiswerken is echt een trend van de laatste tijd dankzij de coronapandemie, maar er schuilt ook een voordeel in; het is namelijk een duurzame manier van werken. Met thuiswerken hoeven mensen niet met de auto naar werk, en dat scheelt ook weer een stukje qua uitstoot en filedruk!

Duurzaam ondernemen

6. Afvalscheiding

Het scheiden van afval is niet alleen voor huishoudens belangrijk, ook bedrijven zouden hier volop aan mee moeten doen. Door het afval goed te scheiden, kan dit later weer worden gerecycled. En dat is weer goed voor het milieu!

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

7. Stimuleer het drinken van water en thee

Het maakt uit wat je drinkt. Sommige drankjes zijn in verhouding namelijk heel wat duurzamer dan andere drankjes. Water is logischerwijs de meest groene keuze, maar ook thee is relatief niet slecht voor het milieu. Stimuleer het gebruik van deze drankjes dus voor een duurzamere onderneming.

8. Geen vlees bij de lunch

Als je als bedrijf voor de lunch van je personeel zorgt, kan je ook daar verduurzamen. Je kan al een verschil maken door minder vlees op tafel te zetten. De vleesindustrie is namelijk slecht voor het milieu, dus door minder vlees te consumeren maak je een groene stap vooruit.

9. Stimuleer reizen met de fiets of het openbaar vervoer

Fietsen naar werk is een groenere keuze dan het gebruik van een auto. Pak dus de fiets! Lange afstanden zijn natuurlijk niet te overbruggen met de fiets, maar dan kan je altijd nog gebruik maken van het openbaar vervoer.

10. Gebruik tweedehands kantoormeubilair

Hergebruik van materialen is ook een ideale manier om je bedrijf te verduurzamen. In plaats van een gloednieuw – en duurder – meubelstuk te kopen, kan je ook de tweedehands markt opgaan. Denk bijvoorbeeld aan een bureau, stoelen, lampen of tafels. Met een beetje speurwerk vind je tweedehands meubilair van goede kwaliteit voor een lagere prijs. Dat is toch weer mooi meegenomen!

Heb jij nog een goede tip waarmee je duurzaam kan ondernemen? Laat het weten door hieronder een reactie achter te laten!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.