Koude lente, hete zomer? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Koude lente, hete zomer?

Zelden hebben we zo’n koude lente mee mogen maken als dit jaar. De kalender geeft eind mei aan en we zitten nog steeds in een soort van herfstweer. Samen met alles wat er dit jaar aan de hand is, zoals bijvoorbeeld de corona maatregelen, is het niet echt leuk om niet lekker naar buiten te kunnen om in een heerlijk zonnetje op het strand te vertoeven of even lekker neer te strijken op een zonnig terras. 

Wat voor zomer gaan we tegemoet? Het weer in de zomer kan nog wel worden beïnvloed door de koude lente. Het water van de Noordzee heeft geen kans gehad om op te warmen. Als de wind van zee komt betekent dit dat wij aan land ook lagere temperaturen zullen hebben.

De vochtigheid van de bodem van ons land is hoog, wat weer kan leiden tot meer regen. Echter na verloop van tijd zullen de sporen van het voorjaar minder zichtbaar zijn en bepaald de zomer zijn eigen weer, zegt Weeronline.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Koudste zaterdag sinds jaren

Afgelopen zaterdag was de koudste sinds 2013. Een lenteseizoen heeft gewoonlijk een gemiddelde van 9,9. Dit lenteseizoen kwamen we niet hoger dan een 8. Dit pinksterweekend spant de kroon want dit is de koudste Pinksteren ooit gemeten.

We zijn er zo aan toe. Lekker naar buiten en genieten van het weer. De maatregelen worden als het goed is eerder versoepelt is de verwachting. Restaurants mogen weer open. We mogen weer naar musea en thuis ontvangen we vier in plaats van twee personen. Hoe leuk zou het zijn om samen met vrienden van een zomerse zwoele avond te kunnen genieten?

Verwachtingen zijn optimistisch

Toch zijn de verwachtingen optimistisch over de aanstaande zomer. Men rekent er bijna op dat we een hete droge zomer zullen beleven. De zomer in Centraal en Zuid-Europa zal heter en droger zijn dan normaal, zegt weeronline, daar gaan wij af en toe van meegenieten.

Bekijk ook:
Rijdt Nederlandse politie binnenkort elektrisch? Dit zijn de nieuwste modellen

Als we een zuidenwind hebben kan het makkelijk 30-35 graden worden. Komt de wind uit het westen dan zal het aanmerkelijk koeler zijn. Ook zullen de verschillen tussen het oosten van ons land en het westen extra groot zijn. De koude zee kan wat roet in het eten gooien voor wie van heet weer houdt. De koude Noordzee zorgt er wel voor dat er minder wolken ontstaan en dat het ook aan zee zonniger zal zijn dan voorgaande jaren.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.