Koop een wegwerptelefoon en wegwerplaptop als je naar China gaat! 10
Saved Read later
Deel dit bericht

Koop een wegwerptelefoon en wegwerplaptop als je naar China gaat!

De Duitse geheime dienst roept Duitsers op aparte elektronica te kopen wanneer zij naar China gaan. Door een aparte prepaid telefoon aan te schaffen en bijvoorbeeld gebruik te maken van een “wegwerplaptop” zou spionage kunnen worden tegengegaan. In hoeverre spionage dan niet meer mogelijk is, is niet bekend. Wel blijkt uit cijfers dat spionage dan een stuk lastiger zal zijn dan dat het op dit moment is.

Koop de elektronica in China zelf

Elektronica wordt altijd gefabriceerd voor een bepaald land. Dit land zit ook diep geworteld in de gegevens van het apparaat. Heb je een niet-Chinees toestel? Dan wordt het vergrootglas meteen al op jou gelegd. Daarnaast is elektronica in China een stuk goedkoper dan in Europa, waardoor het minder erg is om het vervolgens weg te gooien. Daarnaast maak je je op deze manier het minst kenbaar als Europese toerist of zakenreiziger.

Wis je telefoon of gooi ‘m gewoon weg

China weet ontzettend veel van Europese bedrijven. Zelfs gevoelige cijfers zijn van grote bedrijven gewoon bekend in het land. Hoe dat komt? Eigenlijk is het simpel. Toeristen en zakelijke reizigers in China maken gebruik van het lokale netwerk voor zowel mobiel als computer. Echter zijn de netwerken in China lang niet zo veilig als in Europa. Hierdoor kunnen gemakkelijk gegevens worden uitgelezen. Daarnaast wordt er in veel gevallen een spionageprogramma op telefoons en laptops gezet waardoor je ook buiten China gevolgd kunt worden. Zo worden bedrijfsgeheimen en gevoelige informatie inzichtelijk voor de Chinese overheid. Hoe je dit kunt voorkomen? Wis je telefoon, zet hem helemaal terug naar fabrieksinstellingen of koop iedere keer een prepaid toestel wanneer je in China bent.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

965

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.