Afbeelding van Jezus in de Kerk van Engeland
sedmak© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Kerk in Engeland keert tegen blanke Jezus

De Aartsbisschop van Canterbury roept op om kritisch te kijken naar het uiterlijk van Jezus als een blanke man. Aartsbisschop Justin Welby geeft aan dat de beeltenis van Jezus in even veel verschillende vormen komt als dat er talen zijn. Met oog op de Black Lives Matter demonstraties is hij van mening dat er kritisch gekeken moet worden naar het afbeelden van Jezus welke hij omschrijft als een persoon met Levantijnse afkomst als een blanke man.

Volgens de Aartsbisschop zouden Westerse Kerken moeten overwegen het uiterlijk van de beeltenissen van Jezus Christus als blanke man te veranderen. In een interview met de BBC gaf hij tevens aan dat de Anglicaanse Kerk “zeer voorzichtig” moet kijken naar eventueel aanwezige verwijzingen naar de slavernij binnen de kerk.

Aanleiding Shaun King

Aartsbisschop Welby kreeg de vraag over de beeltenis van Jezus nadat in de Verenigde Staten activist Shaun King opriep tot het weghalen van beelden en afbeeldingen van een (blanke) Europese Jezus. Jezus is vaak afgebeeld als een Europese man met lang haar en een blanke huid. Dit terwijl Jezus leefde in de Levant, het gebied wat de Romeinen Palestina noemde en momenteel deel uit maakt van het huidige Israël.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Jezus was een Semiet en een Semiet is niet blank luid het.
Welby gaf aan dat zodra je over de wereld de Anglicaanse Kerk bezoekt je beeltenissen tegen komt van een “witte Jezus”, een “zwarte Jezus”, een “Chinese Jezus” en in het Midden Oosten van een “Midden Oostelijke Jezus”. Het laatste is volgens hem het meest accuraat.

Afbeelding niet de Jezus welke we aanbidden

Jezus afgebeeld in een Orthodoxe Kerk te België
De Aartsbisschop gaf ook aan dat de beeltenis niet de Jezus is welke we aanbidden. De beeltenis is slechts een representatie van God in de vorm van een mens. Toen de journalisten hem vroegen of het mogelijk was vergeving te geven aan degene die de beelden en beeltenissen gemaakt hebben gaf hij aan dat sommige beelden neergehaald moesten worden en namen moesten worden verwijderd.

Volgens Aartsbisschop Welby is de beslissing niet aan hem, maar dat er zorgvuldig gekeken moest worden naar mogelijke verwijdering van de beeltenissen van Jezus en eventuele beelden van hem.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Intussen heeft zelf Minister President Boris Johnson van het Verenigd Koninkrijk zich in de discussie gemengd door te stellen dat er een speciale commissie zal komen welke: “Zal kijken wat er gedaan moet worden om onrecht op raciaal niveau tegen te gaan.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.