cryptocurrency
Saved Read later
Deel dit bericht

Cryptocurrency trading – wat is het en hoe werkt het?

We horen van alles en nog wat over de Bitcoin, een cryptocurrency, maar wat is het en hoe werkt het precies? Als we het woord cryptocurrency letterlijk vertalen dan staat er versleuteld geld. Je kunt het ook zien als ‘internetgeld'. Hoe gaat het precies in zijn werk?

Hoe werkt cryptocurrency trading – de basis

Cryptocurrency bestaan buiten het toezicht van financiële instellingen en overheden, je hebt dus niet te maken met de bank. Overboekingen worden direct gedaan zonder tussenstation. Hoewel dit veel makkelijker klinkt, is de kunst van cryptocurrency trading niet zo makkelijk. Je kunt het een beetje vergelijken met het beleggen. Prijzen stijgen en dalen continu. Het is dan aan jou de taak om te speculeren welke kant dit op zal gaan. Dit kun je met alle soorten cryptocurrency doen zoals Bitcoin, Ripple, Chainlink en nog veel meer.

Cryptocurrencies worden doorgaans verhandeld in contracten. Het lastige aan cryptocurrency is dat het erg volatiel kan zijn, daarom zijn de contracten ook meestal heel klein: meestal slechts één eenheid van de cryptocurrency.

Bekijk ook:
Virtual reality trends: Drie top VR-brillen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Hoe ontstaat een cryptomunt?

Het is makkelijker dan het lijkt, een cryptomunt maken. Je hebt in principe niets meer nodig dan een computer en een internetverbinding. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar je hoeft niet eens te kunnen programmeren! Alle codes en programma's die je nodig hebt om een munt te maken zijn gratis te vinden op het internet. Natuurlijk is het wel zo fijn als je een beetje weet hoe je met computers moet omgaan.

Er zijn twee verschillende keuzes om een munt te maken. Je kunt kiezen om hem te maken op basis van bitcoinsoftware, of je kunt je eigen munt lanceren op de ethereumblockchain. Iedereen kan dus in principe een cryptocurrency maken. De vraag is alleen of je er ook succesvol mee wordt.

Cryptocurrency als grap

Vaak proberen mensen hun eigen cryptomunt te maken, gewoon om te zien hoe het allemaal werkt. Om het een keer te hebben gedaan. Sommige mensen worden hier zelfs succesvol mee. Als we bijvoorbeeld kijken naar een ondernemer uit Geldermalsen, dan kun je er zomaar een paar miljoen mee verdienen. De ondernemer gaf zijn eigen cryptomunt uit en haalde hier twee miljoen dollar mee op. Deze heeft hij weer kunnen investeren in zijn softwarebedrijf. Een kleine moeite voor een groot resultaat.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Maar er zijn ook mensen die cryptocurrency als grap maken, en er onbedoeld succesvol mee worden. Dit was bijvoorbeeld het geval met de dogecoin. Doge staat op het internet bekend als een meme met een Shiba Inu hond. De makers van de dogecoin zijn met de cryptocurrency begonnen als grap. Een parodie op het succes van de Bitcoin en Litecoin. Ondertussen is deze valuta uitgegroeid tot een serieuze coin met een grote community. Hij wordt vooral veel gebruikt op platforms zoals Reddit. Wanneer iemand iets ontzettend leuk vindt kan de gebruiker een fooi achterlaten in de vorm van een dogecoin omdat zij het leuke content vonden.

Hoe denk jij over cryptocurrency? Ga jij ook proberen om een cryptocoin te maken, of lijkt het je interessant om erin te handelen?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.