Jongen (6) zwaargewond na aanrijding. Bestuurder rijdt door
Saved Read later
Deel dit bericht

Automobilist die jongen (6) aanreed, reed door rood en stopte niet. Slachtoffer zwaargewond

Den Haag – Afgelopen maandag is ’s avonds een zesjarige jongen aangereden in het bijzijn van zijn gezin. De automobilist reed na het incident gewoon door, terwijl het slachtoffer zwaargewond op de rijbaan lag. Het ongeval vond plaats nadat de bestuurder door rood reed.

Overgebracht met traumahelikopter

Het ongeluk ontstond nadat de automobilist door rood reed op de kruising van de Gaslaan en de Loosduinseweg. Het slachtoffer, een jongen van zes jaar oud, stak toen de weg over bij een daarvoor bestemde oversteekplaats. Dit vond plaats om 20.30 ’s avonds.

Zijn gezin was aanwezig bij het ongeluk en hebben samen met omstanders gelijk de hulpdiensten ingeschakeld. Het slachtoffer was buiten bewustzijn toen zij aankwamen. Uiteindelijk is er een traumahelikopter ingeschakeld om hem naar het ziekenhuis over te brengen.

De politie beschrijft het ongeval als volgt: “De 6-jarige zoon van het gezin was bijna aan de overkant toen er een lichtkleurige auto aan kwam rijden die het rode stoplicht negeerde en hem aanreed. De bestuurder stopt geen moment. Ook niet als het slachtoffer zwaargewond op de rijbaan blijft liggen.”

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Signalement bestuurder vrijgegeven

De politie heeft het signalement gedeeld van het mogelijk betrokken voertuig. Dit zou een zilvergrijze/lichtgrijze Toyota Yaris zijn. Het zou een model betreffen uit de reeks 2022 tot 2005. Ook zou er mogelijk schade te zien zijn aan de rechterzijde van de voorkant.

Daarnaast roept de politie getuigen op om zich te komen melden, of een (anoniem) bericht te sturen. Al het beeldmateriaal dat behulpzame fragmenten zou kunnen bevatten, wordt ook verzocht om op te sturen. Alle beelden uit de omgeving zijn welkom; denk hierbij aan fragmenten van bijvoorbeeld deurbelcamera’s, beveiligingscamera’s, dashcams of andere bronnen.

“Soms écht een racebaan”

Dit is niet de eerste gevaarlijke situatie die plaatsvond op de Loosduinseweg in Den Haag. Bewoners en ondernemers die in de buurt werken, menen dat de straat “soms écht een racebaan” is. Opvallend genoeg vond er enkele uren voorafgaand aan het ongeluk, een ander ongeval plaats. Het betrof wederom een aanrijding, waarbij de situatie was dat een vrouw aangereden werd door een bestuurder op een scooter.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

De kruising waarop het incident plaatsvond ligt net voorbij kruispunt de Zevensprong, wat in de richting van de Engelenburglaan gaat. Gisteravond is de aanrijding tevens extra aandacht gegeven in het opsporingsprogramma van Omroep West, Team West. Inmiddels zijn er sinds deze uitzending 15 tips bij de politie binnengekomen, maar er wordt nog steeds verzocht om tips of beelden door te geven.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.