politici thuis opzoeken
Saved Read later
Deel dit bericht

Mag je zomaar bij politici aan de deur staan?

De afgelopen weken horen we steeds vaker dat er mensen aan de deur staan bij politici. Vorig jaar werden er veel Kamerleden op hun huisadres bezocht door een deurwaarder die gestuurd was door veertig boze ouders, dit jaar kregen Rob Jetten en Thierry Baudet ongevraagd bezoek, en zelfs Akwasi kreeg ongewenst bezoek terwijl hij geen politiek figuur is. Mag je eigenlijk wel zomaar bij politici aan de deur staan?

Ongewenst bezoek Rob Jetten

Toen Rob Jetten positief getest was op corona brachten vijf boeren van Farmers Defence Force een bezoekje aan zijn huisadres om een doos met verse groente te brengen. Beelden hiervan werden gedeeld op social media. Rob Jetten liet weten dat hij het bezoekje zeer ongemakkelijk vond en riep dan ook op om zijn privacy te respecteren.

Onverwacht bezoek Thierry Baudet

Thierry Baudet heeft deze week laten weten dat hij zich terugtrekt als lijsttrekker van Forum van Democratie. Het radioprogramma Veronica Inside besloot om hem te verrassen met een badjas. Toen verslaggever Dennis Schouten vanochtend zijn woning wist binnen te komen, trof hij echter niet Baudet aan maar zijn buurvrouw. In haar ondergoed. Baudet was op dat moment niet bereikbaar. Nu wordt dit in verschillende media compleet opgeblazen, maar in werkelijkheid is er niets aan de hand want Baudet deelt nu eenmaal de voordeur met zijn bovenbuurvrouw. Toch zal dit bij veel mensen verkeerd opgevat kunnen worden, vooral als zij niet alle feiten proberen te zoeken. En we weten allemaal dat dit is hoe roddels ontstaan.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Mag je politici thuis opzoeken?

De vraag is dan ook of je politici wel thuis mag opzoeken. In principe staat hier wettelijk niets over vast. Het blijven nog altijd mensen, en je mag ook gewoon bij de buurman aan de deur staan. Toch ligt het net iets anders dan bij jouw buurman. Een politici heeft een publieke functie, maar werk en privé moeten nog altijd gescheiden blijven. Het is dan ook niet de bedoeling dat deze thuis opgezocht worden tenzij je natuurlijk een relatie van die persoon bent. Buiten het feit om dat de persoon zelf het niet fijn kan vinden, heb je ook nog te maken met een eventueel gezin of buren. Zij hebben natuurlijk niets met de situatie te maken, en kunnen dan ook behoorlijk geïntimideerd zijn wanneer er iets aan de deur gebeurt terwijl hun partner niet thuis is. Puntje bij paaltje, doe het gewoon niet. Als je een politiek figuur zo nodig wilt aanspreken, doe dit dan op zijn werk en niet in zijn thuisomgeving.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

  1. Jeanette Reply

    In principe vind ik het niet kunnen. Maar omdat politici vrijwel onbereikbaar zijn geworden, in hun eigen bubbel leven, kan ik me het wel voorstellen dat iemand deze stap neemt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.