iraans leger
Saved Read later
Deel dit bericht

Iraans leger raakt bij oefening eigen schip met raket – 19 doden

Je hebt wel eens van die acties waarvoor je jezelf echt keihard op je hoofd zou kunnen slaan. Een marinier van het Iraanse leger dacht dit waarschijnlijk ook afgelopen zondag. Tijdens een legeroefening in de Gold van Oman heeft hij per ongeluk een eigen schip geraakt met een raket. Hierdoor raakte er vijftien mensen gewond, en zijn er negentien mensen overleden.

Legeroefening Iran

Verschillende lokale media hadden het in eerste instantie over één matroos die overleden zou zijn, en zestien gewonden. Later werd dit door het leger al snel aangepast. Het wat de bedoeling dat het marineschip Konarak een doelwit zou lanceren voor een ander schip, namelijk de Jamaran. Helaas zou de Konarak te dicht bij de Jamaran hebben gevaren, waardoor deze zelf getroffen werd.

Technisch onderzoek

De schepen voeren in de buurt van de haven van Jask, een stad die op ongeveer 1.270 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Teheran ligt. De Iraanse marine gaat nog een technisch onderzoek doen om te kijken hoe dit precies heeft kunnen gebeuren.
De Konarak is in Nederland gebouwd, en is al veertig jaar in dienst van de Iraanse marine.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.