hoog aantal bedrijven opgericht in Nederland in 2019
Saved Read later
Deel dit bericht

Indrukwekkend aantal nieuwe bedrijven in 2019

Nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS) geven aan dat het aantal Nederlandse bedrijven in 2019 gestegen is met maar liefst 207.000. Dat is het hoogste aantal oprichtingen ooit in een jaar.

In 2019 werden 23.000 bedrijven meer opgericht dan in 2018, wat ook al een recordjaar was. Helaas ligt het aantal opheffingen ook hoger dan in 2018, maar in het geheel is er duidelijk een toename van het aantal bedrijven vast te stellen.

Aantal webwinkels verdubbeld

De meeste oprichtingen vinden we terug in de categorie ‘specialistische zakelijke diensten’, dat zijn o.a. managementadviesbureaus en vertaalbureaus. Deze worden op de voet gevolgd door handel, gezondheidszorg en bouwnijverheid. Daarmee is er ook een trend doorbroken en zijn organisatieadviesbureaus voor het eerst in 10 jaar niet meer het meest in trek.

In de handel is het opmerkelijk dat meer dan de helft van de oprichtingen, zo'n 15.000, bestaat uit webwinkels. Dat is zowat een verdubbeling van het aantal webwinkels t.o.v. 2018.

Bekijk ook:
Het belang van data-gedreven communicatiestrategieën

Eenmanszaken zijn populair

Ook opvallend is dat twee derde van het aantal nieuwe bedrijven eenmanszaken zijn. In een jaar tijd kwamen er zo ongeveer 159.000 zzp'ers bij. Nederland telt nu ruim 1,2 miljoen zzp'ers, wat maar liefst een verdubbeling is tegenover 2007.

 

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.