Hubble legt asteroïde vast die de Crab Nebula trakteert op een fotobom 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hubble legt asteroïde vast die de Crab Nebula trakteert op een fotobom

NASA en ESA hebben de foto's van de Hubble Space Telescope vrijgegeven voor amateur astronomen. Een van hen kwam een bijzondere foto tegen waarin een asteroïde precies voorbij vliegt op het moment dat Hubble de ‘Crab Nebula' op beeld vastlegt.

De Amerikaanse en Europese ruimtevaart organisaties zijn in juni begonnen met het ‘Hubble Asteroid Hunter Critizen Science Project', op 1.900 vrijwilligers voor het doorspitten van 300.000 classificaties van 11.000 foto's in anderhalve maand hadden ze echter niet gerekend.

Een astronoom: Melina Thévenot uit Duitsland kwam een wel erg bijzondere foto tegen. Melina was bezig met het bekijken van verschillende versies van de foto's van de Crab Nebula uit 2005. Combinaties van blauw, groen en rode filters legde uiteindelijk astroide 2001 SE101 bloot nabij het centrum van de nebula.

Crab Nebula

De Crab Nebula ook bekend onder de naam ‘Messier 1' of ‘M1' is een supernova explosie voor het eerst gezien in het jaar 1054. De snel draaiende neuronen ster heeft een explosie achtergelaten welke in het centrum van de foto goed te zien is.

Met de afronding van het project, kunnen professionele astronomen beginnen met het berekenen van de baan welke blootgelegde asteroïde zullen afleggen. De banen zullen beter berekend kunnen worden wat misschien ooit zal helpen met het in kaart brengen van een asteroïde welke misschien op koers ligt met de aarde.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.