in

Hubble legt asteroïde vast die de Crab Nebula trakteert op een fotobom

NASA en ESA hebben de foto’s van de Hubble Space Telescope vrijgegeven voor amateur astronomen. Een van hen kwam een bijzondere foto tegen waarin een asteroïde precies voorbij vliegt op het moment dat Hubble de ‘Crab Nebula’ op beeld vastlegt.

De Amerikaanse en Europese ruimtevaart organisaties zijn in juni begonnen met het ‘Hubble Asteroid Hunter Critizen Science Project’, op 1.900 vrijwilligers voor het doorspitten van 300.000 classificaties van 11.000 foto’s in anderhalve maand hadden ze echter niet gerekend.

Een astronoom: Melina Thévenot uit Duitsland kwam een wel erg bijzondere foto tegen. Melina was bezig met het bekijken van verschillende versies van de foto’s van de Crab Nebula uit 2005. Combinaties van blauw, groen en rode filters legde uiteindelijk astroide 2001 SE101 bloot nabij het centrum van de nebula.

Crab Nebula

De Crab Nebula ook bekend onder de naam ‘Messier 1’ of ‘M1’ is een supernova explosie voor het eerst gezien in het jaar 1054. De snel draaiende neuronen ster heeft een explosie achtergelaten welke in het centrum van de foto goed te zien is.

Met de afronding van het project, kunnen professionele astronomen beginnen met het berekenen van de baan welke blootgelegde asteroïde zullen afleggen. De banen zullen beter berekend kunnen worden wat misschien ooit zal helpen met het in kaart brengen van een asteroïde welke misschien op koers ligt met de aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 doden in Duitsland door listeria bacterie

De 10 meest bijzondere hotels ter wereld