3 doden in Duitsland door listeria bacterie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

3 doden in Duitsland door listeria bacterie

Duitsland is nu momenteel in de ban van een vreselijk uitbraak van een listeria bacterie waarbij het algemeen beeld gevormd wordt door levensgevaarlijke situaties. De listeria bacterie heeft in Duitsland 3 mensen het leven gekost. Het verhaal begint allemaal in het vleesverwerkingsbedrijf Wilke.

Wilke

De 3 doden die genoteerd zijn worden op de eerste plaats in verband gebracht met de listeria bacterie als doodsoorzaak. De vleeswaren zouden rechtstreeks afkomstig zijn van het vleesverwerkingsbedrijf Wilke. Het Duitse OM heeft inmiddels de nodige stappen op gang gezet om het juridisch plaatje compleet te maken. Voor zover is er geen verband met Nederland wanneer het gaat om de listeria bacterie gevallen.

Eigenaar ondergedoken

Een opmerkelijk gerucht dat nu de ronde doet is dat de eigenaar van het Duitse vleesverwerkingsbedrijf Wilke ondergedoken is. De justitiële autoriteiten van Duitsland zouden een opsporing naar hem hebben gelast en wordt hem dood door schuld verweten. Het is nog de vraag hoe het onderzoek zich val voltrekken nu dit het geval is. Het productieproces binnen zijn bedrijf is gestaakt nadat er twee doden in de deelstaat Hessen is geconstateerd die vermoedelijk door de listeria bacterie om zijn gekomen. Wat nog meer olie op het vuur gooit is dat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd, een sterke indicatie dat het bedrijf gestopt is met het betalen van hun schulden.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Supermarkten treffen maatregelen

In Duitsland zijn er een heleboel supermarkten en andere zaken die ook vleeswaren ten verkoop aan bieden getroffen door het listeria bacterie uitbraak. De Duitse overheid heeft het over om en bij een aantal producten van 1100 die op de schappen liggen van de supermarkten. Werknemers die in het verleden werkzaam zijn geweest bij het vleesverwerkingsbedrijf Wilke hebben aangegeven dat er met de pet ernaar gegooid werd wanneer het gaat om hygiënische normen en omschreven het geheel als gevaarlijk voor de samenleving.

Besmetting

Volgens de autoriteiten kwam het listeria bacterie voor in salami die verwerkt werd in pizza en ook in rookworstjes. Een ander opmerkelijk detail over deze zaak is dat 37 andere ziekte gevallen verband houden met het vlees die door het bedrijf Wilke geproduceerd wordt. Wereldwijd zijn alle voedingsmiddelen van het bedrijf Wilke teruggeroepen met uitzondering van ingeblikte voedingsproducten.

Listeria bacterie

De listeria bacterie leidt in de meeste gevallen tot diarree en koorts. De bacterie kan zich flink ontwikkelen onder koude en vochtige klimaten. Aan de andere kant zorgt een lage temperatuur ervoor dat de ontwikkeling gestremd wordt, maar de bacterie blijft wel aanwezig. Dit kan dodelijk zijn indien het immuunsysteem van een persoon niet in staat is om het bacterie voldoende te weren uit het systeem van het lichaam.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

In de meeste gevallen zijn het personen op een hogere leeftijd die behoren tot de risicogroepen. De besmetting vindt plaats indien geïnfecteerd vlees rauw of niet goed doorgekookte vlees wordt gegeten. Heb jij het idee dat je geïnfecteerd vlees genuttigd hebt is het dan raadzaam om zo snel als mogelijk de dokter te raadplegen en je te laten behandelen voordat het erger wordt.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.