Hommel sluit vriendschap met Britse Lacey (13 jaar) 14
Hommel sluit vriendschap met Britse Lacey (13 jaar)
Saved Read later
Deel dit bericht

Hommel sluit vriendschap met Britse Lacey (13 jaar)

Dat dieren en mensen een hechte vriendschap kunnen sluiten is al langer bekend. Maar wie heeft er ooit vriendschap gesloten met een hommel? Het gebeurde in Engeland waar de dertienjarige Lacey Shillinglaw, vriendschap sloot met een hommel.

De Engelse Lacey Shillinglaw heeft een heel bijzondere vriendschap gesloten. Zij ontfermde zich veertien dagen geleden over een hommel. Twee weken geleden ontmoette zij de hommel, die Lacey later de naam Betty heeft gegeven. Betty had een kapotte vleugel. Sinds die tijd wijkt Betty geen moment meer van de zijde van Lacey. Betty volgt haar baasje overal. Ze slaapt naast Lacey en gaat mee naar buiten of een boodschap doen in de winkel.

Kapotte vleugel

Lacey zag Betty de hommel voor het eerst toen zij een wandeling maakte in Coventry, een plaatsje net ten westen van Birmingham. Lacey zag dat de hommel één van haar vleugels had beschadigd en dus besloot het dertienjarige meisje het insect mee te nemen naar een park in de buurt.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Zij zette de hommel daar in een bloemperkje neer maar Betty wilde niet achtergelaten worden. Na een uur bezig te zijn geweest een mooi plekje voor Betty te zoeken gaf Lacey het op. Het insect bleef zich aan Lacey vastklampen. Uiteindelijk besloot Lacey naar huis te lopen en nam ze haar nieuwe vriendje met zich mee. Onderweg naar huis besloot ze nog wat melk te kopen. Betty deerde dit niet want die was intussen op de bril van Lacey gekropen. Andere klanten in de winkel verbaasde zich over dit tafereel.

Sinds die dag zijn de twee onafscheidelijk. In een interview met The Mirror zegt Lacey dat ze deze vriendschap nooit meer gaat vergeten. Zij verwachtte dat de hommel wel weer zou vertrekken maar dit dat deed Betty niet. De vleugel van Betty is intussen weer helemaal in orde.

Betty wordt flink verwend door haar baasje

Betty heeft dan ook redenen om bij haar nieuwe baasje te blijven want ze wordt behoorlijk verwend. Ze krijgt suikerwater en honing en mag zelfs met Lacey mee-eten als zij een koekje eet. De moeder van Lacey verteld dat haar dochter helemaal verzot is op Betty. Het insect kruipt over haar gezicht, op haar bril en zelfs tussen haar tenen. Negentig procent van de tijd zit Betty op het lichaam van Lacey. De deuren van het huis staan altijd open maar Betty denkt er niet over te vertrekken.

803

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.