Hoe minder nieuws jouw leven leuker maakt 14
Hoe minder nieuws jouw leven leuker maakt
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe minder nieuws jouw leven leuker maakt

Moet je al het nieuws nog wel volgen? Word je er vrolijk van als je dit doet? Het antwoord is dat je beter minder nieuws kan volgen omdat dat je meer rust geeft dan dat je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Als een gebeurtenis nieuwswaardig is komt het in het nieuws. Op dit moment maakt de mens een lastige tijd door. En dan drukken we het nog voorzichtig uit. Het gevaar is dat al die negatieve berichten je het gevoel geven dat er weinig leuks meer te beleven is op onze aardkloot. 

Er is veel ellende op deze wereld, dat is een feit. Moet je nu werkelijk al het nieuws volgen? Doet jou dit goed? Met alle technieken van tegenwoordig bereikt het nieuws ons vrijwel direct. Gebeurt er iets dan staat binnen de kortste keren dit op Internet. Het nieuws komt als een soort van diarree constant over je heen. Het is vaak overweldigend en soms werkt het verlammend.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Mediahypes

Als er iets schokkends gebeurt lijkt het of het hele land in zijn redelijkheid is verdronken. Alsof iedereen het nog maar over één ding kan hebben. De kranten, praatprogramma’s en het internet staan alleen nog in het teken van die ene gebeurtenis en iedereen heeft het erover.

Het kan goed zijn om voor leuker en fijner nieuws te kiezen. De media vormen een filter over de werkelijke realiteit. Er worden bepaalde keuzes gemaakt voor programma’s omdat er beperkte ruimte is in de zendtijd. Het is irritant dat altijd de drama’s voorrang krijgen en besproken worden. Men kan eindeloos praten over politieke keuzes. Maar er is toch meer in de wereld dan alleen die duffe onderwerpen.

Maak keuzes

Het kan een goed idee zijn om zelf jouw nieuwsbronnen te selecteren en die te volgen. Kies onderwerpen die jou interesseren en die jou op de hoogte houden van het nieuws wat je echt wat doet en leert. Natuurlijk mag je weten wat er speelt op het moment in een land maar het hoeft niet zo diep te gaan.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Focus je liever op dingen die jouw aandacht trekken op een leuke positieve manier. Op de hoogte zijn van het nieuws is prima maar je aandacht focussen op de dingen je echt belangrijk vindt maakt je leven leuker. Het is aan jezelf om te bepalen wat je waardevoller vindt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.