Hoe betaal je online op een veilige manier? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe betaal je online op een veilige manier?

Fysieke criminaliteit is flink afgenomen de laatste tijd. Via internet neemt de criminaliteit alleen maar toe. Veel mensen zijn angstig om via Internet aankopen te doen. Hoe reken je de aankopen op een veilige manier af? Het ene betaalmiddel is veiliger dan het andere.

Je zit er niet op te wachten dat je opgelicht wordt door middel van identiteitsfraude, oplichting of dat jouw computer gehackt wordt. Het komt de laatste tijd steeds vaker voor.

Creditcard of Prepaid creditcard 

Jouw aankopen afrekenen met een creditcard is een veilige manier om online te winkelen. Je bent verzekerd tegen diefstal, vermissing of beschadiging. Als je iets koopt, en je ontvangt het product niet, krijg je je geld terug. Een nadeel is dat niet iedereen een creditcard krijgt want daarvoor moet je een stabiel en goed inkomen hebben. Het is ook niet altijd verstandig om inkopen op krediet te doen.

Wat wel een goed alternatief kan zijn voor een creditcard, is de prepaid creditcard. Deze kaart staat niet op naam en je kan anoniem je aankopen doen. In een digitale wereld waar vaak gegevens lekken kan dit een veilig gevoel geven. Een mooi pluspunt is dat je nooit meer kan uitgeven dan het saldo wat op de prepaid creditcard gestort is.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

iDeal

Als je bij Nederlandse webwinkels winkelt, kan je afrekenen met iDeal. Je rekent de aankopen dan af via je eigen bank. Het kan een nadeel zijn dat je de aankopen vooraf betaald terwijl je geen aankoopbescherming hebt. Bij buitenlandse webwinkels kan je zelden afrekenen met iDeal.

Klarna en Afterpay

Een goed alternatief is om je aankopen achteraf te betalen. Klarna en Afterpay geven deze mogelijkheid. Het werkt redelijk goed, maar ook dit is niet helemaal veilig. Klarna is gevoelig voor identiteitsfraude. Ook deelt Klarna je gegevens met het BKR als je iets op afbetaling koopt. Dit laatste kan gevolgen hebben voor je kredietwaardigheid.

PayPal

Een PayPal rekening openen is ook nog een optie. Je kan met PayPal in Nederland en in het buitenland afrekenen. Zij bieden wel aankoopbescherming. Er is een nadeel. Men vindt het over het algemeen geen klantvriendelijk systeem omdat het voor velen vrij ingewikkeld is om te zorgen dat de rekening naar behoren werkt. De klantenservice van PayPal is zelden goed bereikbaar. Het is echter wel een populair systeem, veel mensen maken er gebruik van.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Wees bewust als je online gaat shoppen. Het zijn zelden de verstandige, bewuste consumenten, die doelwit worden van cybercrime.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.