Hoe ziet een weekendtrip naar Ameland eruit? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe ziet een weekendtrip naar Ameland eruit?

Heb je een tripje naar Ameland op de planning staan? We kunnen je wel verklappen: dat is een geweldig vooruitzicht. Dit eiland heeft je namelijk veel te bieden. Ben je er nog niet eerder geweest en ben je wel benieuwd wat er allemaal te beleven valt op Ameland? Daar vertellen we je graag meer over: zó ziet dat bezoek eruit.

Tocht met de boot en inchecken maar

We beginnen natuurlijk met de boottocht: dat is opzichzelfstaand al een avontuur! Het maakt namelijk dat je het vasteland achter je laat en het vakantiegevoel volledig kunt omarmen. Neem een boek mee om op de boot te lezen. Of ga op het dek zitten en kijk uit over het water. Bij aankomst op het eiland is het tijd om je spullen te droppen bij je verblijfplek. In een luxe hotel Ameland ga je heerlijk slapen – maar daar is het halverwege de dag natuurlijk nog geen tijd voor. We gaan het eiland ontdekken!

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Bezoek aan het strand

Waar je waarschijnlijk direct zin in hebt als je op het eiland bent? Een bezoek aan het strand! Wandel daarom richting de duinen, klim eroverheen en voel het zand tussen je tenen. Je kunt een urenlange wandeling maken over het strand. Of je kunt juist lekker neerstrijken voor bijvoorbeeld een picknick. Als het warm genoeg is, neem je natuurlijk zelfs een duik in de zee. Zo verfrissend!

Hoe ziet een weekendtrip naar Ameland eruit? 16

Op verkenningstocht in de dorpjes

Er zijn leuke dorpjes te vinden op Ameland, die een bezoekje zeker waard zijn. Kijk naar de gezellige huisjes en breng een bezoek aan de winkeltjes. Ga naar een goed Ameland restaurant voor een vullende maaltijd. Of het nu voor de lunch of voor het diner is, je kunt hier de hele dag terecht. En het is er altijd gezellig! Het leven is hier op het eiland gemoedelijk: dat is een sfeer die je meteen zult proeven. Het draagt bij aan die typische vakantiesfeer – je kunt hier echt even onthaasten.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Sportieve activiteiten op Ameland

Voor de sportievelingen onder ons is er ook genoeg te beleven op Ameland. Met name aan de waterkant kun je je geluk niet op. Van kitesurfen tot fietsen over het strand: kies waar je het liefst mee aan de slag gaat. Er worden vaak verschillende groepsactiviteiten georganiseerd met een sportieve insteek, waar je aan mee kunt doen. Ook wadlopen behoort natuurlijk tot dit rijtje: een unieke ervaring. Of beklim de vuurtoren, nog zo’n tof idee!

Borreltje toe

Het is toch genieten geblazen om de vakantiedag met een borreltje af te sluiten? Op Ameland wordt het Nobeltje geserveerd: een typisch drankje dat van dit eiland komt. Vervolgens kun je heerlijk in je bed kruipen – om morgen weer van een dag op het eiland te genieten.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.