in

Halen we de 25 graden dit weekend?

We moeten het nog een paar dagen met veel wind en regen doen maar de vooruitzichten voor aankomend weekend zijn goed te noemen. Wie weet kunnen we dit weekend genieten van een echte lentedag. Volgens onze weervoorspellers gaat de wind draaien naar het zuiden, daardoor krijgen we een warmere lucht die gaat zorgen voor hogere temperaturen die beter passen bij de tijd van het jaar.

De westenwind, die meestal veel regen aanvoert vanaf de koude Noordzee, maakt plaats voor een zuidelijke luchtstroom. Het maakt dat het kwik het aanstaande weekend tot 25 graden kan oplopen. Helaas houden we wel kans op regenbuien waardoor de temperatuur voor het weekend wat onzekerheid geeft. Tijdens de regenbuien kan de temperatuur dalen, en zal het rond de 15 graden zijn. In het zuiden van ons land zal de temperatuur wat hoger zijn dan in de rest van het land.

Temperatuur te koud voor de tijd van het jaar

Het is meivakantie in Nederland. Bij deze maand hoort een warmer weerbeeld, echter doet het weer sterk denken aan de herfst. Op dinsdagmiddag kunnen er tijdens de buien, zware windstoten optreden met snelheden tot 80 of 90 kilometer per uur. Het wordt tussen de 10 en 13 graden wat erg fris aanvoelt.

Bekijk ook:
Dit weekend: kans op zeer onstuimig weer

In de mei maanden is het normaal dat de temperatuur tussen de 16 en 19 graden ligt maar dit halen we bij lange na niet. April 2021 is de koudste maand die in 35 jaar gemeten is. Mei is net begonnen en hopelijk zal het lenteweer deze maand doorzetten met aangenamere temperaturen die bij deze maand gewoon zijn.

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Tijdens Dodenherdenking zal het weer wat rustiger zijn dan overdag, maar is er nog steeds kans op een bui en het zal ook behoorlijk waaien. Dinsdagnacht dalen de temperaturen tot zo’n 5 graden. Op onze noordelijke eilanden waait nog dan nog steeds. Er waait een zeer harde tot stormachtige wind die uit het Noorden komt, die guur en koud aanvoelt.

Op 5 mei zullen we de zon wat vaker zien. Er ontstaan wel weer buien die gepaard kunnen gaan met hagel en onweer. Tijdens deze buien kunnen er behoorlijke windstoten zijn. De wind aan zee, die uit het noordwesten komt, is aan zee krachtig, kracht 6. Op de eilanden in het Noorden zullen ook nog zware windstoten voorkomen. Pas op woensdagavond begint de wind ook daar ook af te nemen. De temperaturen zullen schommelen rond de 10 of 11 graden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De keiharde realiteit van depressie onder jongeren

Denen zijn voorzichtig en stoppen na Astra Zenica ook met Janssen-vaccin