groothandel open voor consumenten
Bjoern Wylezich/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Groothandels weer open voor consumenten

Het is weer zover. Vanaf morgen zullen groothandels als Sligro, Makro en Hanos weer open zijn voor iedereen. Consumenten kunnen zonder pasje toegang krijgen tot de vestigingen. Het is de bedoeling dat deze regeling in ieder geval doorgaat zolang restaurants en cafés volledig gesloten zijn.

Groothandel open voor consument

Tijdens de intelligente lockdown in het voorjaar zagen we ook al dat de groothandels de deuren opende voor iedereen. Nu wordt dit opnieuw gedaan omdat de horeca zijn deuren moet sluiten. Volgens branchevereniging CBL zal de druk op supermarkten opnieuw toenemen door deze sluiting. De opening van groothandels is dan ook wenselijk zodat klanten voldoende ruimte hebben om boodschappen te doen op veilige afstand van elkaar. Het is wel zo dat de gemeente toestemming moet geven voor de opening voor gewone consumenten.

Nieuwe coronamaatregelen detailhandel

De supermarktbranche heeft vandaag overleg gehad over de invulling van het nieuwe beleid die het kabinet gisteren bekend heeft gemaakt. Het deurbeleid zal in ieder geval niet strenger gemaakt worden. De regel blijft maximaal 1 klant per tien vierkante meter winkeloppervlak. Er gaat wel strikt op gehandhaafd worden door een limitering van het aantal winkelwagens. Het moet duidelijk zijn dat boodschappen doen op dit moment geen uitje is.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Dilemma

Toch veroorzaakt het verbod op alcoholverkoop na 20:00 een dilemma. De supermarkten willen zo lang mogelijk open zijn, zodat klanten meer gelegenheid hebben om boodschappen te doen zonder dat het te druk is. Aan de andere kant willen de supermarkten geen discussies met klanten die na acht uur ook gewoon alcohol bij de boodschappen willen kopen, of mensen die lang in de rij hebben gestaan en net na achten aan de beurt zijn.

Om deze discussies te vermijden hebben een aantal supermarkten besloten om toch na 20:00 volledig te sluiten. Hierdoor kun je natuurlijk wel verwachten dat het gedurende de dag drukker zal zijn. Het alcoholverbod is tevens ook geldig bij online boodschappen bestellen. Bij een bezorging na 20:00 zal er dus geen alcohol bezorgd worden.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.