in

Groothandels weer open voor consumenten

Iedereen kan zonder pasje boodschappen doen bij de Makro, Sligro en Hanos

groothandel open voor consumenten
Bjoern Wylezich/123rf.com

Het is weer zover. Vanaf morgen zullen groothandels als Sligro, Makro en Hanos weer open zijn voor iedereen. Consumenten kunnen zonder pasje toegang krijgen tot de vestigingen. Het is de bedoeling dat deze regeling in ieder geval doorgaat zolang restaurants en cafés volledig gesloten zijn.

Groothandel open voor consument

Tijdens de intelligente lockdown in het voorjaar zagen we ook al dat de groothandels de deuren opende voor iedereen. Nu wordt dit opnieuw gedaan omdat de horeca zijn deuren moet sluiten. Volgens branchevereniging CBL zal de druk op supermarkten opnieuw toenemen door deze sluiting. De opening van groothandels is dan ook wenselijk zodat klanten voldoende ruimte hebben om boodschappen te doen op veilige afstand van elkaar. Het is wel zo dat de gemeente toestemming moet geven voor de opening voor gewone consumenten.

Nieuwe coronamaatregelen detailhandel

De supermarktbranche heeft vandaag overleg gehad over de invulling van het nieuwe beleid die het kabinet gisteren bekend heeft gemaakt. Het deurbeleid zal in ieder geval niet strenger gemaakt worden. De regel blijft maximaal 1 klant per tien vierkante meter winkeloppervlak. Er gaat wel strikt op gehandhaafd worden door een limitering van het aantal winkelwagens. Het moet duidelijk zijn dat boodschappen doen op dit moment geen uitje is.

Bekijk ook:
Is een vulkaanuitbarsting op IJsland aanstaande?

Dilemma

Toch veroorzaakt het verbod op alcoholverkoop na 20:00 een dilemma. De supermarkten willen zo lang mogelijk open zijn, zodat klanten meer gelegenheid hebben om boodschappen te doen zonder dat het te druk is. Aan de andere kant willen de supermarkten geen discussies met klanten die na acht uur ook gewoon alcohol bij de boodschappen willen kopen, of mensen die lang in de rij hebben gestaan en net na achten aan de beurt zijn.

Om deze discussies te vermijden hebben een aantal supermarkten besloten om toch na 20:00 volledig te sluiten. Hierdoor kun je natuurlijk wel verwachten dat het gedurende de dag drukker zal zijn. Het alcoholverbod is tevens ook geldig bij online boodschappen bestellen. Bij een bezorging na 20:00 zal er dus geen alcohol bezorgd worden.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Zien: Dit is de nieuwe iPhone 12

Waar zijn de insecten gebleven

Waar zijn de insecten gebleven?