gier ontsnapt blijdorp

Gier ontsnapt uit Diergaarde Blijdorp

0 Shares

Sommige mensen in Rotterdam zullen raar opkijken als zij naar hun dakgoot kijken. Het kan namelijk zomaar zijn dat er een witruggier op zit. Een van de gieren uit Diergaarde Blijdorp is vandaag weggevlogen. 

Gier ontsnapt Blijdorp

Een gier ziet er heel groot en gevaarlijk uit, maar is in werkelijkheid ongevaarlijk. De gier mag elke dag, samen met een paar andere vogels, iedere dag een rondje vliegen om de vleugels te strekken. Normaal gesproken keren zij na dit rondje gewoon terug, maar dat stond voor deze gier niet op de planning vandaag. Hij vloog zomaar de wijk naast de dierentuin in.

Laat het dier met rust

Verschillende bewoners in de omgeving hebben de gier al gezien. Gemiddeld heeft een witruggier een spanwijdte van ruim twee meter, hij valt dus goed op. Diergaarde Blijdorp benadrukt nog een keer dat de gier absoluut niet gevaarlijk is. Het is een aaseter en dus geen jager. Er wordt ook opgeroepen om het dier met rust te laten als je het ziet. Op die manier is de kans namelijk groter dat hij snel weer naar huis gaat. Nu verwacht de dierentuin sowieso dat hij niet te lang weg zal blijven, omdat hij waarschijnlijk terug zal keren wanneer hij honger heeft.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.