Fraude met vaccinatiebewijs: zonder prik weglopen 12
Fraude met vaccinatiebewijs: zonder prik weglopen
Saved Read later
Deel dit bericht

Fraude met vaccinatiebewijs: zonder prik weglopen

We hebben te maken met een nieuwe type fraude in Nederland. Zodra mensen hun vaccinatiekaart hebben gekregen proberen zij op een sneaky manier weg te komen. Het wordt zelfs op een lopen gezet om aan de prik te ontkomen. Er zijn tien mensen betrapt die op deze manier aan hun vaccinatiebewijs wilde komen. Er is in het systeem direct melding gemaakt dat men de vaccinatie heeft geweigerd.

Je kan er wel van uit gaan dat meer mensen dit hebben geprobeerd en dat het ook vast wel gelukt is om op deze manier aan het vaccinatiebewijs te komen. De GGD heeft nu het proces van de registratie en vaccinatie strakker ingedeeld.

Fraude plegen om te reizen zonder test

De GGD had eerst te maken met fraude rond de prik omdat mensen eerder ingeënt wilde worden terwijl zij nog niet aan de beurt waren. Het is nu vice versa. Men wil dolgraag een vaccinatiebewijs omdat je er mee kan reizen zonder dat je je eerst moet laten testen. Vooral mensen die tegen deze vaccinatie zijn, willen op deze manier een vaccinatiebewijs bemachtigen. Er is nu extra toezicht ingesteld zodat mensen de rij niet langer ongemerkt kunnen verlaten.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Eerst prikken, dan vaccinatiebewijs

De GGD geeft nu pas het vaccinatiebewijs na de prik. Dit gebeurde al eerder op de locatie Hollands Midden. Zij waren daar eerder alert op fraudeurs dan in de rest van het land.

Het is niet bekend waarom mensen dit doen. Is het omdat er een opmars is van de delta variant, of zijn er andere redenen die mensen bewegen om dit te doen?

Prikbussen

Er zijn op diverse locatie prikbussen gestald waar men zonder afspraak een enting kan halen. Dit gebeurt onder andere in Katwijk, Leiden, Nijmegen, Zwolle, Rotterdam en Dalfsen. Ook in Utrecht en Friesland kunnen mensen terecht om op verschillende locaties hun prik te halen.

Halverwege volgende maand gaat de GGD de wijken in om mensen te vaccineren. Zij sluiten dan diverse vaccinatielocaties. Ook gaat de GGD zich richten op studenten van het MBO, HBO en de Universiteit. Er zijn veel besmettingen onder de jongeren. Door hen te vaccineren kunnen zij met een gerust hart aan het nieuwe schooljaar beginnen zegt de GGD.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.