in

Flinke daling voor Bitcoin

De munt is dit weekend een stuk minder waard

De koers van bitcoin is deze week flink gedaald. Dit weekend kwam de waarde van de munt even onder de 49 duizend dollar te liggen, en dit kan zelfs een voorbode zijn voor een verdere daling.

2021 is over het algemeen een geweldig jaar voor bitcoin, maar deze week zullen eigenaren van de munt liever snel vergeten. De koers van de munt ging namelijk hard onderuit en op zaterdagochtend was de munt zelfs even minder dan 49 duizend dollar waard. Bitcoin verloor daardoor in een paar dagen een kwart van zijn waarde, want vorige week bereikte de digitale munt nog een recordkoers van ruim 62 duizend dollar. Dat is nogal een verschil, en zo bewijst de munt nog maar eens zijn wispelturige aard.

April is dus een roerige maand voor de bitcoin en het is nu maar de vraag wat de koers de komende tijd gaat doen. Analisten waarschuwen dat de waarde zelfs nog verder kan dalen. De digitale munt scoort namelijk al een paar dagen onder het 50-day moving average – een indicatiefactor waarmee je de trend kan voorspellen – en dat kan een voorbode zijn op een verdere daling.

Bekijk ook:
Corruptie in Nederlandse politiek?

Het zou zo maar kunnen dat de munt nog verder daalt en weer onder de grens van 40 duizend dollar komt te liggen. Daarvoor waarschuwen sommige analisten. Andere experts denken dat de koersdaling slechts een klein dipje is, en dat de munt spoedig weer records gaat breken. Wie heeft er gelijk? De tijd zal het leren..

Meer lezen over Bitcoin

Wil je meer lezen over Bitcoin? Bezoek het Crypto Forum of bekijk de volgende aanraders:

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Quiz: Nederland of België

Top 10 trending films en series op Netflix – Week 16