Tieners vaccineren of juist niet? 13
Tieners vaccineren of juist niet?
Saved Read later
Deel dit bericht

Tieners vaccineren of juist niet?

De gezondheidsraad komt vandaag met een advies over het vaccineren van onze jeugd tegen Covid-19. Laten we hopen dat de leden van deze raad op de hoogte zijn van de feiten dat gezonde kinderen nauwelijks aandeel hebben in de verspreiding van het virus. Het is ongepast dat de minister beweert dat het vaccin veilig is. Niemand weet hoe veilig het vaccin onder tieners is, omdat de praktijk dit nog moet gaan uitwijzen.

Milde klachten

Gezonde tieners krijgen meestal geen of slechts heel milde klachten van Covid-19. Als kinderen ingeënt moeten worden met name “voor een ander” dient men wel zeker te zijn over de veiligheid van dit vaccin. Ook hier zal de gezondheidsraad zich over uitspreken. Het Europees medicijnen agentschap heeft het Covid-vaccin voorwaardelijk goedgekeurd voor tieners. Zij beslisten dit omdat er een onderzoek heeft plaatsgevonden op 1000 tieners wat erg weinig is om vast te kunnen stellen dat het vaccin dus wel veilig zou zijn.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Vaccin onvoldoende getest op kinderen

Zo’n studie is te beperkt om te kunnen controleren op bijwerkingen bij kinderen, en al helemaal niet de bijwerkingen op de lange termijn. Aan welke risico’s stellen we gezonde kinderen bloot? Wat we nu wel al weten is dat hartontsteking en ontsteking van het hartzakje kunnen optreden bij jongeren die hun tweede enting hebben gekregen. Deze bijwerkingen zijn in ons land ook al gemeld bij twintigjarigen.

CDC Amerika stelt bijwerkingen vast

In Amerika liet het CDC wel een verklaring uitgaan dat er een waarschijnlijk verband is dat de vaccinaties bij jongeren, en met name bij jongens en jonge mannen en de hartontstekingen. Deze bijwerkingen treden ook op bij de groep die wij nu in Nederland willen gaan vaccineren. Massavaccinatie na een paar klinische testen gaat meestal gepaard met onaangename verrassingen. Dit zagen we eerder bij de Mexicaanse griepprik ook.

Mexicaanse griepvaccin

Kinderen die hiermee ingeënt waren ontwikkelden in sommige gevallen narcolepsie, een neurologische ziekte. Dit kwam een klein jaar nadat men kinderen had ingeënt pas naar boven. We zien nu ook bij volwassen een paar serieuze bijwerkingen, niet bij allen maar wel bij een deel. In de volwassen groep deden zich bijwerkingen voor van onder andere bloedstolsels, verlammingen en overlijden. Ook deze zijn pas gaandeweg aan het licht gekomen. We moeten daarom erg voorzichtig zijn met het vaccineren van onze jeugd.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.