thuiswerken op barbados
Saved Read later
Deel dit bericht

Een jaar lang ‘thuiswerken’ op Barbados – Meld je hier aan!

Het lijkt niet echt de meest ideale tijd om te reizen voor een vakantie, en dat realiseert de premier van Barbados maar al te goed. De premier stelt dan ook voor om een jaar lang op afstand te werken op het eiland. Je krijgt dan een ‘Barbados Welcome Stamp' waardoor je een jaar lang op het eiland mag verblijven om te werken.

Werken op Barbados

Het is de kans waarvan je niet wist dat je hem wou hebben. Gewoon een jaar lang lekker achter de laptop werken vanuit je appartementje, en na het werk een frisse duik nemen in de stralende zee. Als het aan de premier van Barbados ligt is dat jouw nieuwe leven het komende jaar. Je kunt je aanmelden voor het programma via deze link. binnen 7 dagen hoor je of jouw aanvraag goedgekeurd is. Het kost wel zo'n kleine 1700 euro voor het woon-werkvisum. Dit betaal je pas na goedkeuring van jouw aanvraag.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Met de familie naar Barbados

Natuurlijk kun je niet zomaar jouw familie in Nederland achterlaten en dat snapt de premier heel goed. Jouw gezin is dan ook gewoon welkom om mee te gaan. Wel is het zo dat je voor een gezin meer zult moeten betalen, namelijk een totaalprijs van 2500. Maar laten we eerlijk zijn, dat hebben we wel over voor een jaartje Barbados, toch? De kinderen kunnen daar overigens gewoon naar school. Als zij tussen de 5 en 16 jaar oud zijn is dit zelfs verplicht. Jouw Nederlandse zorgverzekering blijft gewoon geldig als deze ook dekking in het buitenland geeft, anders zul je deze in Barbados moeten aanvragen.

Hoe zit het met een woning?

Een woon-werk visum is niet inclusief woning, deze zul je zelf moeten regelen. Er zijn budget studio's beschikbaar, maar je kunt uiteraard ook jezelf verwennen en voor een luxe suite aan het water gaan. Zodra je in Barbados bent aangekomen en alles hebt geregeld ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft niet per se binnen de grenzen van Barbados te blijven. Wel is het zo dat je alleen vanuit huis mag werken voor buitenlandse werkgevers, je mag dus niet voor een onderneming in Barbados werken. De belasting betaal je ook gewoon in Nederland. Als de 12 maanden voorbij zijn is het mogelijk om jouw visum te verlengen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

En corona dan?

In Barbados wordt er alles aan gedaan om de besmettingen zo laag mogelijk te houden, en dat lukt tot nu toe aardig. Er leven meer dan 280.000 mensen op het eiland, maar er zijn slechts 100 besmettingen en 7 dodelijke slachtoffers bekend.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.