appen achter het stuur vrachtwagen

Drie maanden cel voor vrachtwagenchauffeur dodelijke crash na appen achter het stuur

0 Shares

In 2018 vond er een dodelijk ongeval plaats op de A16 in Ridderkerk. De accu van een auto viel uit, en de vrachtwagenchauffeur vier auto’s daarachter botste met hoge snelheid op de Mazda nadat hij de alarmlichten had gemist. Vandaag is er een uitspraak gedaan.

Het ongeluk

Boudewijn B. (35) uit Ter Aar, de vrachtwagenchauffeur, had niet in de gaten dat er vóór hem geremd werd en botste met hoge snelheid op een Mazda. Hierdoor werd een kettingreactie veroorzaakt met drie auto’s en de vrachtwagen. De inzittende van de Mazda heeft het niet overleefd. Drie andere slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht.

Appen achter het stuur

Uit onderzoek bleek dat de vrachtwagenchauffeur voorafgaand aan de botsing veel aan het appen was. Hij zou zelfs enkele seconden vóór de cash een foto geopend hebben. Volgens de officier van justitie was dit dan ook de reden dat hij niet heeft kunnen ingrijpen. Volgens de chauffeur zelf is dit niet het geval geweest. WhatsApp bleef open staan op zijn mobiel terwijl hij deze weglegde, de berichtjes zouden dus automatisch geopend zijn.

Excuses

De chauffeur heeft meerdere malen zijn excuses aangeboden voor het door hem veroorzaakte leed. Hij kan zich echter niet herinneren of hij het rempedaal wel heeft ingetrapt. Het is in ieder geval zeker dat hij tijdens het rijden wel aan het appen was. Op momenten dat het druk was zou hij zijn telefoon hebben weggelegd, met WhatsApp nog op het scherm. Hij zou gezien hebben dat het verkeer opstroopte en wilde een baan opschuiven. Waarom hij de alarmlichten gemist heeft weet hij niet. Heeft hij te lang gekeken naar de baan naast zich? Hier heeft hij wel honderd keer over nagedacht.

Verkeerssituatie

Volgens zijn advocaat is er geen bewijs voor het verband tussen het appen en de crash. Een verkeerssituatie zou binnen vijf seconden drastisch kunnen veranderen, wat hier ook het geval was. Het is niet iedere dag dat een motor van een auto zomaar stilvalt. De advocaat zegt dan ook dat dit geen filevorming was waar je op bedacht bent. Desondanks moet de vrachtwagenchauffeur een gevangenisstraf uitzitten die niet minder dan drie maanden duurt.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

147
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.