in

Chinezen negeren massaal coronamaatregelen

De Chinese regering heeft sinds kort de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. De besmettingen zouden afgenomen zijn en het grootste gedeelte van de mensen die wel besmet raakte zijn dit opgelopen in het buitenland. Helaas lijkt nog niet iedereen te snappen hoe ontzettend belangrijk al die regels zijn.

Duizenden mensen bijeen

Een prachtig natuurgebied in Anhui is een van de plekken waar de mensen massaal naartoe gevlucht zijn. Ze waren er als de kippen bij, want om 7:48 moesten de autoriteiten al een bericht sturen dat het park nu echt vol zat. Het park heeft een maximum capaciteit van 20.000 bezoekers. Er zouden dan ook geen mensen meer toegelaten worden.

Shanghai ook druk

Op de promenade in Shanghai was het volgens CNN ook belachelijk druk. De bevolking ging massaal winkelen en alle restaurants die weer open waren konden ook rekenen op volle zalen. Peking kreeg het ook te verduren met alle parken die overspoeld waren door bezoekers. Op Twitter stromen de foto’s binnen van mensen die schijnbaar geen behoefte hebben om de opgelegde maatregelen te volgen.
In China zijn tot nu toe 82.665 gemelde besmettingen en 3331 overledenen door het virus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.