in

NiceNice

Directeurs publieke omroep moeten salaris inleveren volgens kabinet

In november zullen de precieze plannen bekend worden

salaris directeur publieke omroep

Als het aan het kabinet ligt, dan gaand e directeurs van kleine omroepen zoals WNL, PowNed en NOS een deel van hun salaris inleveren. Dat hebben Haagse bronnen bevestigd aan het AD.

Salarisvermindering directeur publieke omroep

Op dit moment mogen omproepdirecteuren bij kleine omroepen maximaal 201.000 euro per jaar verdienen. Het kabinet wil dat dit verlaagd wordt naar 148.000 voor kleine publieke omroepen. WNL-baas Bert Huisjes verdiende in 2018 nog een ruime 178.750 euro. Zo’n vermindering zou er dus best inhakken. Dat betekent dat hij per 1 januari 17% salaris zou moeten inleveren. Directeur van PowNed, Dominique Weesie, zou er zelfs 21% op achteruit gaan.

Afbouwregeling

Er wordt door het kabinet onderscheid gemaakt tussen grote en kleine omroepen. BNNVara, AvroTros en KRO-NRCV vallen onder de grote omroepen. Daar zouden de directeurs dus wel 201.000 euro mogen verdienen. De regeling zou ook gaan gelden voor regionale omroepen.

Nu is het niet zo dat dit in één keer zou gebeuren. Voor bestaande salarissen wordt er gezorgd voor een afbouwregeling. Zo missen zij niet ineens een grote hap uit hun inkomen. In november zal minister Arie Slob uitleggen wat de precieze plannen zijn. Ook is er aanstaande maandag een debat over de publieke omroep in de Tweede Kamer.

Bekijk ook:
McDonald's Apeldoorn Zuid per direct 'verboden locatie' na overtreden coronaregels

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.