lockdown winter
Saved Read later
Deel dit bericht

Komt er een harde lockdown tijdens de winter?

Vandaag praat het kabinet nogmaals over de aanpak van het coronavirus. RIVM-baas Jaap van Dissel, Kim Putters directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en Hubert Bruls voorzitter van het Veiligheidsberaad zijn ook aanwezig bij de bijeenkomst. Bruls laat weten dat er bekeken gaat worden of het kabinet de hele winter de strenge maatregelen wilt houden, of dat er een paar weken een harde lockdown zal komen.

Lockdown winter

Normaal gesproken worden er geen bijeenkomsten gehouden tijdens het herfstreces van de Tweede Kamer. De cijfers zijn nu echter zo zorgelijk dat het nu wel gebeurt. Gisteren was er opnieuw een recordaantal besmettingen van maar liefst 9283 mensen. Meerdere veiligheidsregio's, onafhankelijke deskundigen en virologen zijn voorstander van zo'n lockdown. Fred Grapperhaus heeft voorafgaand aan de ministerraad al laten weten dat hij terughoudend is met een totale lockdown. Hij zegt dat er eerst gekeken moet worden naar wat de huidige maatregelen voor gevolgen hebben.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Kort maar hevig

Bij een harde lockdown zouden scholen, de meeste winkels en sportscholen ook sluiten. Het zou dus kort maar hevig zijn gedurende meerdere weken. Toch is dit geen garantie dat het coronavirus dan zou verdwijnen. Het zou best kunnen dat je dan na twee of drie maanden weer moet ingrijpen. Het is op dit moment nog te vroeg om te zeggen of de maatregelen van de afgelopen persconferentie genoeg zijn.

Veel uitval

Bruls maakt zich ook zorgen om de uitval die nu beleeft wordt in de samenleving. Met de winterperiode voor de deur worden er sowieso al veel mensen ziek. Zelfs bij een gewone verkoudheid moeten mensen nu thuisblijven. Het is dan ook de vraag wat dit met de samenleving gaat doen.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.