lockdown winter

Komt er een harde lockdown tijdens de winter?

0 Shares

Vandaag praat het kabinet nogmaals over de aanpak van het coronavirus. RIVM-baas Jaap van Dissel, Kim Putters directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en Hubert Bruls voorzitter van het Veiligheidsberaad zijn ook aanwezig bij de bijeenkomst. Bruls laat weten dat er bekeken gaat worden of het kabinet de hele winter de strenge maatregelen wilt houden, of dat er een paar weken een harde lockdown zal komen.

Lockdown winter

Normaal gesproken worden er geen bijeenkomsten gehouden tijdens het herfstreces van de Tweede Kamer. De cijfers zijn nu echter zo zorgelijk dat het nu wel gebeurt. Gisteren was er opnieuw een recordaantal besmettingen van maar liefst 9283 mensen. Meerdere veiligheidsregio’s, onafhankelijke deskundigen en virologen zijn voorstander van zo’n lockdown. Fred Grapperhaus heeft voorafgaand aan de ministerraad al laten weten dat hij terughoudend is met een totale lockdown. Hij zegt dat er eerst gekeken moet worden naar wat de huidige maatregelen voor gevolgen hebben.

Kort maar hevig

Bij een harde lockdown zouden scholen, de meeste winkels en sportscholen ook sluiten. Het zou dus kort maar hevig zijn gedurende meerdere weken. Toch is dit geen garantie dat het coronavirus dan zou verdwijnen. Het zou best kunnen dat je dan na twee of drie maanden weer moet ingrijpen. Het is op dit moment nog te vroeg om te zeggen of de maatregelen van de afgelopen persconferentie genoeg zijn.

Veel uitval

Bruls maakt zich ook zorgen om de uitval die nu beleeft wordt in de samenleving. Met de winterperiode voor de deur worden er sowieso al veel mensen ziek. Zelfs bij een gewone verkoudheid moeten mensen nu thuisblijven. Het is dan ook de vraag wat dit met de samenleving gaat doen.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

46
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.