in

Komt er een harde lockdown tijdens de winter?

Dit wordt vandaag besproken in het ministerraad

lockdown winter

Vandaag praat het kabinet nogmaals over de aanpak van het coronavirus. RIVM-baas Jaap van Dissel, Kim Putters directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en Hubert Bruls voorzitter van het Veiligheidsberaad zijn ook aanwezig bij de bijeenkomst. Bruls laat weten dat er bekeken gaat worden of het kabinet de hele winter de strenge maatregelen wilt houden, of dat er een paar weken een harde lockdown zal komen.

Lockdown winter

Normaal gesproken worden er geen bijeenkomsten gehouden tijdens het herfstreces van de Tweede Kamer. De cijfers zijn nu echter zo zorgelijk dat het nu wel gebeurt. Gisteren was er opnieuw een recordaantal besmettingen van maar liefst 9283 mensen. Meerdere veiligheidsregio’s, onafhankelijke deskundigen en virologen zijn voorstander van zo’n lockdown. Fred Grapperhaus heeft voorafgaand aan de ministerraad al laten weten dat hij terughoudend is met een totale lockdown. Hij zegt dat er eerst gekeken moet worden naar wat de huidige maatregelen voor gevolgen hebben.

Bekijk ook:
Thuis sporten in de lockdown? Zo krijg en hou je motivatie!

Kort maar hevig

Bij een harde lockdown zouden scholen, de meeste winkels en sportscholen ook sluiten. Het zou dus kort maar hevig zijn gedurende meerdere weken. Toch is dit geen garantie dat het coronavirus dan zou verdwijnen. Het zou best kunnen dat je dan na twee of drie maanden weer moet ingrijpen. Het is op dit moment nog te vroeg om te zeggen of de maatregelen van de afgelopen persconferentie genoeg zijn.

Veel uitval

Bruls maakt zich ook zorgen om de uitval die nu beleeft wordt in de samenleving. Met de winterperiode voor de deur worden er sowieso al veel mensen ziek. Zelfs bij een gewone verkoudheid moeten mensen nu thuisblijven. Het is dan ook de vraag wat dit met de samenleving gaat doen.

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      10 mensen waarvan je niet zult geloven dat ze bestaan

      Vuilniswagens in de ruimte

      Vuilniswagens in de ruimte