dienstplicht meisjes

Dienstplichtbrief valt deze week op de mat voor meisjes

0 Shares

Vanaf dit jaar krijgen meisjes ook een brief over de dienstplicht. De eerste brieven kunnen vandaag al op de mat liggen. Alleen meiden die geboren zijn in 2003 zullen deze brief dit jaar ontvangen, dus ook prinses Amalia.

Dienstplicht voor meisjes

De brief is vooral symbolisch bedoeld. Op dit moment bestaat er nog wel een dienstplicht, maar zonder een opkomstplicht hoeven de meiden niet bang te zijn dat ze verplicht naar het leger moeten. Het is dan ook meer een brief die mededeelt dat je geregistreerd staat, en dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen mannen en vrouwen. Deze hebben allebei gelijke rechten en plichten in Nederland. De dienstplicht is geldig voor jongens en meisjes vanaf 17 jaar.

Opkomstplicht

Pas wanneer de opkomstplicht weer geldig wordt, moeten dienstplichtigen zich melden. De kans dat dit gebeurt is zeer klein. Defensiewoordvoerder Klaas Meijer laat weten dat dit waarschijnlijk pas gebeurt wanneer er weer een dreiging is zoals in de Koude Oorlog. Er waren toen grote legers nodig. Op dit moment is dat niet aan de orde. Defensie hoopt wel dat vrouwen het leger vaker als carrièremogelijkheid gaan zien. Op dit moment hebben zij maar 10% vrouwen in dienst, wat volgens Meijer te weinig is.

 

Bekijk ook:

One Comment

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

203
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.