dienstplicht meisjes
Saved Read later
Deel dit bericht

Dienstplichtbrief valt deze week op de mat voor meisjes

Vanaf dit jaar krijgen meisjes ook een brief over de dienstplicht. De eerste brieven kunnen vandaag al op de mat liggen. Alleen meiden die geboren zijn in 2003 zullen deze brief dit jaar ontvangen, dus ook prinses Amalia.

Dienstplicht voor meisjes

De brief is vooral symbolisch bedoeld. Op dit moment bestaat er nog wel een dienstplicht, maar zonder een opkomstplicht hoeven de meiden niet bang te zijn dat ze verplicht naar het leger moeten. Het is dan ook meer een brief die mededeelt dat je geregistreerd staat, en dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen mannen en vrouwen. Deze hebben allebei gelijke rechten en plichten in Nederland. De dienstplicht is geldig voor jongens en meisjes vanaf 17 jaar.

Opkomstplicht

Pas wanneer de opkomstplicht weer geldig wordt, moeten dienstplichtigen zich melden. De kans dat dit gebeurt is zeer klein. Defensiewoordvoerder Klaas Meijer laat weten dat dit waarschijnlijk pas gebeurt wanneer er weer een dreiging is zoals in de Koude Oorlog. Er waren toen grote legers nodig. Op dit moment is dat niet aan de orde. Defensie hoopt wel dat vrouwen het leger vaker als carrièremogelijkheid gaan zien. Op dit moment hebben zij maar 10% vrouwen in dienst, wat volgens Meijer te weinig is.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.