vluchtelingen
Saved Read later
Deel dit bericht

Desnoods beslag op vastgoed bij toenemende stroom vluchtelingen

Er zijn inmiddels een paar miljoen Oekraïners op de vlucht voor het oorlogsgeweld in het land. Het grootste deel zit op dit moment in Polen, maar ook Nederland krijgt te maken met een flinke stroom vluchtelingen. De burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls vindt dat er desnoods beslag moet worden gelegd op vastgoed om ze op te kunnen vangen.

Beslag op vastgoed

Hubert Bruls is ook voorzitter van de veiligheidsberaad. Het aantal Oekraïners dat volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid afgelopen zondag werd opgevangen is ruim 6200. Dat zijn 1500 vluchtelingen meer dan zaterdag, en 3000 meer dan afgelopen vrijdag. De verwachting is dat de stroom vluchtelingen blijft toenemen. “Het gaat pijn doen” aldus Bruls. Hij zegt in het tv-programma Buitenhof dat de uitdaging heel groot wordt.

Hij zegt in de podcast van Buitenhof dat er veel meer opvanglocaties moeten komen. Grootschalige opvang in tenten, compounds en bedrijventerreinen zouden daarvoor geschikt zijn. Hij zegt ook dat er bij een stroom van 100.000 Oekraïners of meer, de mogelijkheid achter de hand moet worden gehouden dat er beslag gelegd kan worden op onroerend goed van mensen.

Vrijwilligers bieden hulp

Bruls zegt ook dat hij blij is dat mensen hun huizen openstellen voor gevluchte Oekraïners. Hij zegt er ook bij dat mensen zich moeten realiseren dat dit voor een lange tijd kan zijn. “Als je nu mensen in huis neemt dan kan dit langer gaan duren dan dagen en weken” aldus Bruls. Ondanks dat stellen mensen massaal hun huizen open voor de vluchtelingen. Maar dit is nog maar het begin. Er komt nog veel meer aan.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Particulieren die hun huizen beschikbaar stellen voor vluchtelingen hoeven vooralsnog niet te rekenen op een compensatie van de overheid. Dit kan veranderen als de stroom toeneemt. Dat er daadwerkelijk beslag gelegd gaat worden op ontroerend goed is nu nog niet aan de orde, maar behoort volgens Bruls wel tot de mogelijkheden. Tot die tijd zijn we blij met de vrijwilligers die vluchtelingen opnemen.

Bruls in podcast Buitenhof

Bruls heeft eerder de coronacrisis het hoofd geboden. Nu heeft hij weer te maken met een crisissituatie. De grote stroom vluchtelingen is voor de voorzitter van het veiligheidsberaad wederom een hoofdpijndossier. Je kunt de podcast luisteren door op deze link te klikken. Als je liever de uitzending ziet waar Bruls zijn uitspraken doet dan klik je op deze link. Wij houden de ontwikkelingen met betrekking tot de stroom vluchtelingen uiteraard in de gaten en zullen hier berichten als er nieuws is.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.