blank

‘De Villa’ van de buis geschrapt wegens aanranding

0 Shares

Er werden twee fragmenten getoond in de realityserie ‘De Villa’ op RTL5 waarin duidelijk is te zien dat een man niet accepteert dat een vrouw geen zin in hem heeft, maar toch door blijft pushen. Na ophef over de beelden is besloten dat het programma ‘De Villa’ van de buis wordt gehaald. 

Eindelijk alarm geslagen

Programma’s zoals ‘Temptation Island’, ‘Ex On The Beach’, ‘Love Island’ zijn populairder dan ooit. We genieten massaal van de drama die de stelletjes en verleiders veroorzaken. De programma’s staan compleet in het teken van drank, feesten en seks. Gevuld met respectloos gedrag, respectloze opmerkingen naar elkaar toe, en grensoverschrijdende beelden. Ondanks dat, denken we toch dat dit gedrag normaal is. Gelukkig is er eindelijk aan de bel getrokken. Het programma ‘De Villa’ is van de buis gehaald nadat er duidelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag plaatsvond. Gaat dit verandering brengen voor de toekomst van dit soort programma’s voor sensatiezoekers?

‘NEE IS NEE!’

Nee is nee. En dit soort gedrag mag niet genormaliseerd worden. Op de eerste beelden kun je zien dat deelneemster Julia niet wil zoenen met Steve. Hij blijft proberen, ondanks dat ze zich duidelijk afweert. Vervolgens wordt ze uitgemaakt voor ‘stumper’, en ‘dramaqueen’. In het tweede fragment is deelneemster Jady te zien, die dronken op bed is gaan liggen. José loopt haar slaapkamer binnen en gaat boven op haar zitten. Hij zegt ‘bloedje geil’ te zijn, en ondanks dat José niet eens meer in staat is om aan te geven wat ze wel en niet wil gaat hij bovenop haar zitten. Op het moment dat ze niet mee werkt krijgt ze te horen dat ze ‘dit niet kan maken’. Hij trekt aan haar ondergoed en raakt haar billen aan, vervolgens is te zien dat zij hier niet op in gaat en zich terugtrekt. En ook niets zeggen betekent geen toestemming geven!

Bekijk ook:
Coronavirus staat begin nieuwe schooljaar in de weg

‘Sexual assault en aanranding wordt genormaliseerd op NL televisie!’

‘Dit is géén knuffelen. Dit is níet onschuldig.’ Op Twitter brandt het los. Ook presentator Tim Hofman geeft kritiek over de manier waarop de beelden werden uitgezonden.

Reactie RTL

De woordvoerder van RTL reageert met het volgende: ‘’Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan.’’ De serie wordt helemaal van de buis gehaald, en er zullen ook een nieuwe afleveringen meer komen. Ook op Videoland kun je geen aflevering meer terugvinden. Daarnaast wordt er een grondig onderzoek gestart binnen RTL over hoe het kan dat deze beelden goedgekeurd zijn.

Bekijk ook:
Miljoenenschade voor reiswereld door rode kleur Nederland op corona kaart

Orange The World campagne 

Een campagne die 25 november die strijdt voor seksueel overschrijdend gedrag, genaamd Orange The World. Het is namelijk de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. 16 dagen lang wordt er campagne wereldwijd actie gevoerd. Ruim de helft van de vrouwen en één op de vijf mannen krijgt ooit in haar/zijn leven te maken een vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Onderzoeken laten zien dat heersende normen over mannelijkheid en vrouwelijkheid, bij zowel jonge mannen als jonge vrouwen een oorzaak zijn voor de groei van dit probleem. De beelden in de realityserie staan niet direct in verband met de campagne, maar het laat wel zien dat die normen inderdaad moeten veranderen. De actieweek start met de campagne ‘Ben jij oké?’, waar aandacht is voor jongeren in het uitgaansleven. Bekijk de website www.orangetheworld.nl om alle acties die plaatsvinden in Nederland rond de 16 Days of Action te bekijken.

Steun de campagne door te zeggen dat je voor veilig uitgaan bent door naar www.benjeoke.nl te gaan en mee te doen!

Bekijk ook:
Derde massagraf kinderen ontdekt in Canada

Heb jij te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Weet dat dit nooit jouw schuld is. NIET als je nee hebt gezegd, maar ook NIET als je wel mee hebt gewerkt, maar dit niet wilde. Het kan zijn dat je bevroor of je niets durfde te doen. Dit is een reactie die bij 70% van de slachtoffers blijkt voor te komen op het moment dat ze worden overvallen. Vaak zoeken slachtoffers geen hulp omdat ze zich schamen of schuldig voelen, maar volgens de initiatiefnemers van de campagne is het belangrijk om het snel bespreekbaar te maken en er met een arts of psycholoog over te praten. Voor iedereen die een nare seksuele ervaring heeft gehad is er het Centrum Seksueel Geweld  https://www.centrumseksueelgeweld.nl/ waar je contact mee op kunt nemen. Ook kun je meteen aangifte doen bij de politie.

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.