in

AngryAngry sadsad OMGOMG

De verkeersboetes worden duurder in 2020

Dus zorg er voor dat je geen boetes meer pakt

Het Openbaar Ministerie heeft de nieuwe prijzen voor boetes bekend gemaakt. Alle prijzen zullen stijgen om zo weer in lijn te komen met de inflatie. Dit zal betekenen dat boetes gemiddeld 2,7% duurder worden in 2020. Maar hoe duur wordt het dan eigenlijk?

Te hard rijden

Een boete voor te hard rijden wordt tussen de één en tien euro duurder, aangezien de inflatie 2,7% bedraagt. Maar wat betekent het nou echt? Binnen de bebouwde kom zullen de kosten tussen de 28 en 340 euro komen te liggen. Waarbij de goedkoopste geldt voor 4 kilometer per uur te hard, en de duurste voor dertig kilometer per uur te hard. Wil je meer weten over de nieuwe snelheidstarieven? Het OM heeft een handige rekentool voor je klaargezet.

Andere overtredingen

Er zijn natuurlijk, naast te hard rijden, ook tal van andere zaken waar we ons schuldig aan maken. We hebben er nog even een aantal voor je op een rij gezet.

  • Onnodig links rijden – 140 euro
  • Rechts inhalen – 240 euro
  • Mobiele telefoon vasthouden – 240 euro
  • Passagiers die in een bus of tram willen stappen geen mogelijkheid geven om dit te doen – 390 euro
  • Onnodig mistlicht – 95 euro (voor) 140 euro (achter)

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Badr moet weer opgeven met blessure

Gesubsidieerde pelletkachels levensgevaarlijk