in

Gesubsidieerde pelletkachels levensgevaarlijk

Ruim zeventig branden in twee jaar tijd

In de afgelopen twee jaar zijn er ruim zeventig branden geweest met pelletkachels. Zo blijkt uit onderzoek van de brandweerkorpsen van Groningen, Friesland en Drenthe. Mogelijk zijn er duizenden onveilige kachels in Nederland, meldt het televisieprogramma Kassa.

Ontstaan

Veel van de branden zullen zijn ontstaan door fouten bij het installeren van de kachel en bij het onderhouden hiervan. Onder andere het gebruik van een horizontale pijp in plaats van een verticale pijp zou dit soort gevolgen kunnen hebben.

Vanaf het begin al twijfels

De Nederlandse Haarden en Kachelbranche, ook wel NHKB, waarschuwde al in 2016 voor de mogelijke gevaren van de kachels. Er is namelijk een mogelijkheid, tot eind dit jaar, om subsidie te krijgen op de kachel. Veel mensen zien dan zoiets wel zitten. Maar volgens de NHKB zou de subsidie alleen moeten worden gegeven als er een erkend installateur is ingezet. Zodoende weet men zeker dat de kachel goed is geïnstalleerd.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De verkeersboetes worden duurder in 2020

Rustige jaarwisseling? Dé vuurwerkvrije vakantieparken top 5!