Corona patiënten in ziekenhuis steeds jonger 12
Corona patiënten in ziekenhuis steeds jonger
Saved Read later
Deel dit bericht

Corona patiënten in ziekenhuis steeds jonger

Uit cijfers blijkt dat de patiënten die met Corona worden opgenomen steeds jonger worden. Er liggen op het moment nu ruim vierhonderd patiënten met Corona in het ziekenhuis. Het zijn vooral mensen van in de dertig en in de vijftig. Marion Koopmans is niet verbaast. Ze zegt dat in die leeftijdsgroepen de meeste infecties voorkomen.

Dat de patiënten die in het ziekenhuis liggen nu jonger zijn, komt omdat de mensen die zestig plus zijn completer gevaccineerd zijn. De opkomst van de delta variant zorgt ervoor dat de Corona besmettingen hard oplopen. Het gevolg is dan ook dat er meer patiënten opgenomen worden. De IC heeft het nog niet zo druk: er liggen op dit moment 20 patiënten met Corona. In totaal liggen er nu 415 patiënten in het ziekenhuis met het virus.

Jongere leeftijdsgroepen

Het virus circuleert in de jongere leeftijdsgroepen. Dit blijkt ook uit de weekcijfers van het RIVM. Koopmans vindt dat er ook gekeken moet gaan worden naar de gezondheid van de dertigers en de patiënten in de leeftijden daarboven. Wellicht hebben zij last van gezondheidsklachten. Er moet uitgezocht gaan worden of het om ongevaccineerde, gedeeltelijk gevaccineerde of gevaccineerde gaat.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Het kan ook nog zo zijn dat men niet is gevaccineerd en besmet wordt door een kind. Ook moet er gekeken worden welk vaccin de patiënten hebben gehad want Janssen beschermd niet voldoende tegen de Delta variant. Men tast nog een beetje in het duister waarom er nu een groei is onder patiënten die jonger zijn dan zestig jaar.

We moeten er nu voor zorgen dat er geen super verspreidingen kunnen voorkomen. Men zal een ban houden op de clubs en festivals. Die vinden geen doorgang tot in ieder geval het einde van dit jaar. Het zou een ramp zijn als er in één klap een hele groep mensen besmet zou raken. Als men straks allemaal het vaccin heeft gehad dan zit je al rond oktober dit jaar. Tel daar nog een paar weken bij om immuniteit op te bouwen. Dan zitten we al in de winter. Zolang we met een instabiele situatie te maken hebben moeten we blijven uitkijken vindt Koopmans.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.