in

Corgi van koningin Elizabeth overleden

De koningin heeft nu nog maar één corgi in huis

koningin elizabeth corgi overleden
Christopher JA Carnell/123rf.com

Koningin Elizabeth is in diepe rouw door het overlijden van een van haar laatste corgi’s. De corgi woont al sinds 2007 bij Koningin Elizabeth. Hoe oud het beestje precies is, is niet duidelijk, maar hij was wel minstens dertien jaar oud. Tevens is de oorzaak van het overlijden ook niet helemaal bekend, maar zijn leeftijd zal hier wel een rol in gespeeld hebben.

Koningin Elizabeth corgi overleden

Het hondje heette Vulcan. Hij was een mix tussen een teckel en een corgi. Koningin Elizabeth is dol op honden, en dan voornamelijk corgi’s. Haar eerste corgi, Susan, kreeg zij toen ze 18 jaar oud was. Sindsdien heeft ze altijd corgi’s gehad die grotendeels afkomstig waren van Susan’s stamboom. De laatste corgi afkomstig van Susan’s stamboom is in 2018 overleden, genaamd Willow. Toen prinses Margaret’s teckel een iets te gezellig dagje had met een van de corgi’s van de koningin kwamen Vulcan en Candy in de familie.

Bekijk ook:
Krijgen jongeren voorrang op de IC?

William en kate hond overleden

Ook prins William en hertogin Kate Middleton hebben een verlies te verwerken. Iets meer dan een week geleden overleed hun Engelse Cockerspaniel Lupo op 9-jarige leeftijd. Het hondje woonde al sinds 2012 bij het stel. Lupo was afkomstig van een hond van Kate haar ouders. Volgens een vriendin hadden zij de hond genomen om de hertogin gezelschap te houden wanneer de prins meerdere weken in het buitenland moest werken. De hond staat zelfs in officiële familie portretten zoals bij de foto’s van hun eerste kindje samen.

Koningin Elizabeth en haar corgi’s

Gedurende 70 jaar zou Koningin Elizabeth meer dan 30 corgi’s gehad hebben. Koningin Elizabeth heeft altijd al een goede band gehad met haar honden, tot op zo’n niveau dat Susan zelfs is meegegaan op haar huwelijksreis. Voor de koningin is het niet anders dan normaal om de honden deel van haar familie te noemen. De honden van de koningin staan erom bekend om haar overal te volgen. Na de geboorte van Holly en Willow besloot de koningin om niet verder te fokken. Ze wou niet dat haar hondjes achtergelaten zouden worden zonder haar als zij zou komen te overlijden.

Bekijk ook:
Albert Heijn tot middernacht open

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 lichamelijke problemen waar veel mannen op latere leeftijd mee te maken krijgen

Bundel voor onbeperkte mobiele data steeds populairder