Bundel voor onbeperkte mobiele data steeds populairder 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Bundel voor onbeperkte mobiele data steeds populairder

Wanneer je nieuwe abonnementen voor sim only vergelijken gaat, kom je zeker ook aanbiedingen tegen voor onbeperkte mobiele data bundels. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zo’n onbeperkte bundel te nemen in plaats van bijvoorbeeld een bundel voor 6GB. Waarom zijn die bundels, die toch duurder zijn dan een afgebakend tegoed, eigenlijk zo populair? En voor wie is het zinnig om zo’n bundel te nemen?

Online content en spellen

De enorme groei aan online content en online spellen speelt natuurlijk mee in de keuze om voor een onbeperkte mobiele data bundel te gaan. We kunnen tegenwoordig alles wat we willen kunnen zien en doen ook onderweg doen op onze smartphone. Dan is het natuurlijk erg aantrekkelijk om daar gebruik van te maken wanneer je in de trein of de bus zit, wanneer je (in betere tijden) in een horecagelegenheid zit of wanneer je op de achterbank van de auto zit. Onderweg is daarbij wel het kernwoord, want dat zijn de momenten waarop je gebruikmaakt van je mobiele datategoed. Thuis en op het werk maken de meeste mensen immers gebruik van de wifi en verbruiken ze geen mobiele data. Een onbeperkte mobiele data bundel is dan ook vooral nuttig voor mensen die vaak ergens zijn waar geen wifi is, maar ze wel gewoon willen kunnen streamen, downloaden of gamen.

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

Prijzen gedaald

Wat zeker ook meespeelt in de keuze om voor onbeperkte mobiele data te gaan, is dat de prijzen voor mobiele data eigenlijk sinds het begin van het smartphonetijdperk alleen maar gedaald zijn. Het kost tegenwoordig helemaal niet zo veel extra om voor wat meer datategoed te kiezen. Als je grootverbruiker bent en het prijsverschil tussen 6GB per maand of onbeperkte mobiele data is klein genoeg, dan kiezen veel mensen ervoor om voor dat beetje extra geld zich geen zorgen te hoeven maken over hun dataverbruik. Het is immers ook een geruststellende gedachte dat je kunt kijken en downloaden wat je wilt zonder zorgen over je limiet.

Bundel voor onbeperkte mobiele data steeds populairder 15

4G of 5G?

Met elke nieuwe uitvinding om mobiele dataverbindingen te verbeteren, komt er natuurlijk wel weer een hogere prijs. Toen 4G mogelijk werd, betaalde je daar wat extra voor. Dat is inmiddels achterhaald, maar is 5G aan de orde en betaal je daar weer wat extra voor. Of dat prijsverschil het de moeite waard maakt om een onbeperkte mobiele data bundel met 5G te nemen, is aan de consument zelf. Wat in ieder geval onvermijdelijk is, is dat ook 5G op den duur dermate de standaard wordt dat er geen meerkosten meer voor gevraagd (kunnen) worden. Maar het is wel denkbaar dat iemand die onderweg fors gebruikmaakt van zijn of haar mobiel dataverbinding de meerwaarde ziet in de aanzienlijk hogere downloadsnelheden die 5G biedt.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Of een onbeperkte mobiele data bundel iets voor jou is, is dus voornamelijk afhankelijk van of je vaak zonder wifi gebruikmaakt van internet op je smartphone. Zo ja, dan kan het fijn zijn om geen limiet te hebben. Zit je vooral veel op de wifi, dan is het niet zinnig om onnodig teveel betalen voor vrijheid die je niet nodig hebt.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.