cirque du soleil faillissement
Vasilis Ververidis©/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Cirque du Soleil heeft faillissement aangevraagd

Een van de best bezochte shows ter wereld, Cirque du Soleil, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. De circusproducent is zelf met dit nieuws gekomen. Het bedrijf heeft ook schuldbemiddeling verzocht, maar wilt nog wel een doorstart maken.

Cirque du soleil faillissement

Cirque du Soleil is in 1984 opgericht in Canada. Vanwege de coronacrisis zijn veel voorstellingen geannuleerd waardoor het bedrijf het zwaar te verduren kreeg. De circusproducent probeert nu aan een financiële herstructurering te werken met bestaande aandeelhouders. Bedrijfsbezittingen worden daarbij overgenomen in ruil voor geld. Sponsoren, waaronder de overheid van de Canadese provincie Quebec, verstrekken ook 300 miljoen dollar aan financiële middelen.

Opnieuw beginnen

Het bedrijf is meer dan 36 jaar erg succesvol geweest, tot het coronavirus toesloeg. Zulke overmacht is natuurlijk verschrikkelijk. De steun die zij krijgen van de sponsors weerspiegelt dan ook het gezamenlijk geloof in de kracht en het langetermijnpotentieel van het merk. De sponsors steunen de circusproducent onder andere door extra fondsen op te zetten voor getroffen werknemers, onderaannemers en partners.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Er wordt verwacht dat de herstructurering pas in de herfst afgerond kan worden. Een datum voor nieuwe voorstellingen is nog niet bekend.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.