cirque du soleil faillissement

Cirque du Soleil heeft faillissement aangevraagd

0 Shares

Een van de best bezochte shows ter wereld, Cirque du Soleil, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. De circusproducent is zelf met dit nieuws gekomen. Het bedrijf heeft ook schuldbemiddeling verzocht, maar wilt nog wel een doorstart maken.

Cirque du soleil faillissement

Cirque du Soleil is in 1984 opgericht in Canada. Vanwege de coronacrisis zijn veel voorstellingen geannuleerd waardoor het bedrijf het zwaar te verduren kreeg. De circusproducent probeert nu aan een financiële herstructurering te werken met bestaande aandeelhouders. Bedrijfsbezittingen worden daarbij overgenomen in ruil voor geld. Sponsoren, waaronder de overheid van de Canadese provincie Quebec, verstrekken ook 300 miljoen dollar aan financiële middelen.

Opnieuw beginnen

Het bedrijf is meer dan 36 jaar erg succesvol geweest, tot het coronavirus toesloeg. Zulke overmacht is natuurlijk verschrikkelijk. De steun die zij krijgen van de sponsors weerspiegelt dan ook het gezamenlijk geloof in de kracht en het langetermijnpotentieel van het merk. De sponsors steunen de circusproducent onder andere door extra fondsen op te zetten voor getroffen werknemers, onderaannemers en partners.

Bekijk ook:
Nederlander stikt in stukje vlees op terras in Frankrijk

Er wordt verwacht dat de herstructurering pas in de herfst afgerond kan worden. Een datum voor nieuwe voorstellingen is nog niet bekend.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.