in ,

Cirque du Soleil heeft faillissement aangevraagd

Ze willen nog wel een doorstart maken

cirque du soleil faillissement
Vasilis Ververidis/123rf.com

Een van de best bezochte shows ter wereld, Cirque du Soleil, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. De circusproducent is zelf met dit nieuws gekomen. Het bedrijf heeft ook schuldbemiddeling verzocht, maar wilt nog wel een doorstart maken.

Cirque du soleil faillissement

Cirque du Soleil is in 1984 opgericht in Canada. Vanwege de coronacrisis zijn veel voorstellingen geannuleerd waardoor het bedrijf het zwaar te verduren kreeg. De circusproducent probeert nu aan een financiële herstructurering te werken met bestaande aandeelhouders. Bedrijfsbezittingen worden daarbij overgenomen in ruil voor geld. Sponsoren, waaronder de overheid van de Canadese provincie Quebec, verstrekken ook 300 miljoen dollar aan financiële middelen.

Opnieuw beginnen

Het bedrijf is meer dan 36 jaar erg succesvol geweest, tot het coronavirus toesloeg. Zulke overmacht is natuurlijk verschrikkelijk. De steun die zij krijgen van de sponsors weerspiegelt dan ook het gezamenlijk geloof in de kracht en het langetermijnpotentieel van het merk. De sponsors steunen de circusproducent onder andere door extra fondsen op te zetten voor getroffen werknemers, onderaannemers en partners.

Er wordt verwacht dat de herstructurering pas in de herfst afgerond kan worden. Een datum voor nieuwe voorstellingen is nog niet bekend.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

minimale leeftijd bezorging

Minimale leeftijd maaltijdbezorgers vanaf woensdag 16 jaar

Kobalt: kinderarbeid voor je mobiele telefoon